HomeInfluencersWelke influencers zijn miljonair? Wij vertellen het je!

Welke influencers zijn miljonair? Wij vertellen het je!

Welke influencers zijn nou eigenlijk miljonair?

Wist jij al dat door te “influencen” op TikTok, YouTube of Instagram je miljonair kan worden? Veel mensen (vooral de oudere generatie) denkt dat influencers gewoon een leuke bijverdienste hebben en dit gewoon naast hun baan doen, maar er zijn er velen die hiervan kunnen leven en zelfs miljonair zijn geworden. Uiteraard gebeurt dit niet vanzelf en moet je hier wel wat doen. Ook gaan er vaak wel wat jaren van hard werk aan vooraf. (denk aan 10 jaar of meer). Succes komt natuurlijk niet zomaar aanwaaien. Het vereist een goed idee, geluk, de juiste mensen ontmoeten, maar ook hard werken.

Maar wie zijn dat dan? Die influencer miljonairs?

Wij noemen hier enkele miljonairs die door hun influencer carrière (Youtube in dit geval) miljonair zijn geworden.

1.Nikkie de Jager

Nikkie de Jager is een grote internationale bekende YouTuber die inmiddels veel meer doet. Ze presenteert, ze heeft haar eigen make-up lijn en ze is make-up artiest.

Ze begon in 2008 (de early days) met haar YouTube account Nikkie Tutorials en heeft inmiddels 14 miljoen abonnees, miljoenen views op haar account en 14 miljoen volgers op de gram.

Inmiddels heeft deze dame een beauty empire neergezet, maar onthoudt dat ze wel al meer dan 10 jaar bezig is en dus ooit ergens begonnen is. Inmiddels schrijft elk magazine en blog over deze dame en is ze een echte BN’er geworden. Haar vermogen? Het wordt anno 2022 geschat op meer dan 3 miljoen en dit zal alleen maar toenemen. Ze verdient nu dus ook geld met haar make-up lijn.

2.Kwebbelkop

Jaja, die leuke krullenbol die we stiekem in de gaten houden op social media en erg bewonderen heeft ook een YouTube empire neergezet. Hij is al zo,n 13 jaar hard bezig op social media. Hij is de grootste YouTuber van Nederland met 15 miljoen abonnees en miljarden views. Hij verdient dus tienduizenden euro’s per maand met zijn kanaal als dat al niet meer is.

Kwebbelkop is namelijk een Engels (game) kanaal. Jordi van de Bussche (zijn echte naam) is gewoon Nederlands maar maakt dus Engelse game video’s en met succes. Think big and you will get big. Bloggen in het Engels? Doen!

Zijn grote inkomstenbronnen zijn merchandise en sponsordeals met bedrijven. Het is namelijk super interessant voor bedrijven om met zo’n populaire jongen samen te werken en dus verdient hij veel geld door sponsordeals. Benieuwd hoe je nou met YouTube kan verdienen? Lees dit eens. Er zijn vele manieren. Denk dan ook affiliate marketing.

Hij heeft hiernaast ook nog bedrijven en is een slimme jongen. Hij investeert zijn geld. Hij heeft dit jaar ook een platform gelanceerd dat het creëren en aanbieden van NFT’s makkelijker moet maken. Met NFT’s zijn digitale kunstwerken en andere virtuele objecten te verzamelen en te verkopen.

3. Enzo Knol 

Ook bijna iedereen kent wel het succesverhaal van Enzo Knol. Enzo is ook al jaren bezig en heeft bijna 3 miljoen abonnees. Enzo is een van de populairste YouTubers van Nederland die iedere dag een video uploadt. in 2014 kreeg ging een video viral en de rest is history.

Enzo Knol doet soms ook gesponsorde deals voor in zijn video’s, dan promoot hij bijvoorbeeld een product. Hij kan hier veel geld voor krijgen (10.000 euro of meer voor 1 product, like what?!). Naast inkomsten van promoties en advertenties heeft Enzo Knol ook nog zijn eigen merchandise. Dit zijn kleding en producten met zijn naam of hoofd erop. Hij is gewoon een merk geworden.

Zijn vermogen wordt geschat op 6 miljoen euro anno 2022 als het niet meer is. Hij doet geen uitspraken hierover. Lees hier meer.

Dit zijn dus succesvolle Youtubers en Instagrammers, maar er zijn ook bloggers die miljoenen verdienen met hun blog.

Dit zijn dan meestal wel Engelse bloggers die bloggen voor de hele wereld. Denk aan Pat Flynn, Amit Agarwal, Neil Patel, Joel Brown en fashion blogger Chiara Ferragni. In Nederland is er weinig bekend over succesvolle bloggers die miljonair zijn geworden door hun blog. Vaak verdienen ze genoeg, maar wordt er niet zo open over gesproken. Vaak gaat bloggen ook samen met een YouTube account of Instagram account en wordt met alledrie de mogelijkheden verdient.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments