HomeMusicWie is Lil Kleine eigenlijk? Ben je benieuwd?

Wie is Lil Kleine eigenlijk? Ben je benieuwd?

Wie is Lil Kleine? De meeste jongeren zullen hem wel kennen. Maar voor de wat oudere generatie. Wie is deze man die momenteel slecht in het nieuws komt?

Lil Kleine is de artiestennaam van Jorik Scholten. Hij is bekend als Nederlands muzikant, acteur en ondernemer.Hij is van alle markten thuis inmiddels zoals veel artiesten. Klein beginnen, maar groot denken. Zo klein is Lil Kleine inmiddels niet meer met een vermogen van een paar miljoen.

Hij is het icoon van de jongste generatie tieners. Met Danny de Munk bereikte hij in 2012 de Top 100 met het nummer “Zo verdomd alleen” Samen met artiest Ronnie Flex kwam hij met het nummer “Drank en Drugs” op nummer 1 in de Top 100 en verdiende hij een dubbelplatina plaat.

En zo ging zijn carrière van start.

Eind mei 2017 bracht Kleine zijn album Alleen uit. De titelsong kwam op nummer 1 in de Top 50 Nederland. Later kwam het lied “Krantenwijk” op nummer 1.Ook het nummer “Lotterij” deed het goed. Lil Kleine is de meest beluisterde Nederlandse artiest op Spotify ooit, maar momenteel wordt hij geboycot door de streamingsdiensten. Lees hier meer.

In 2017 deed hij mee aan Expeditie Robinson waarbij hij als eerste afviel. In 2018 werd hij jurylid van het populaire programma “The Voice of Holland”, wat nu veel negatief in het nieuws komt door seksueel overschrijdend gedrag. Lees hier meer over.

Naast dit alles opende Scholten een frietzaak en café in Amsterdam. In 2020 nam Scholten een belang in het drankmerk Fiorito.

Hij heeft ook nog een eigen kledinglijn, genaamd JORIK. Ook is hij eigenaar van Street University. Een concept voor de streetthugs. Lil KLeine is de eerste hoofddocent van het platform. Hij deelt hij alle ins en outs op het gebied van muziek, mindset en ondernemen. Deelnemers krijgen een jaar lang toegang tot online seminars en live events, die hij samen met bekende gastdocenten waaronder topsporters, Quote 500 ondernemers en collega artiesten verzorgt. Lees hier meer over deze onderneming.

Momenteel komt Lil Kleine niet goed in het nieuws. Dit neemt niet weg dat het een succesvolle artiest is. Het waait waarschijnlijk wel weer over zoals met de meeste dingen.

Bron: wikipedia. Beeld: Facebook

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments