Friday, September 20, 2024
HomeArt & DesignWilde Woorden in het Erasmuspark: Een ode aan de zotheid met spoken...

Wilde Woorden in het Erasmuspark: Een ode aan de zotheid met spoken word, comedy, muziek en meer.

Op zondag 22 september 2024 verandert het Erasmuspark in Amsterdam in een bruisende plek voor woordkunst en creativiteit tijdens het jaarlijkse Wilde Woorden evenement. Tussen 16:00 en 18:00 uur in het Eikenbosje kunnen bezoekers zich laten verrassen door een gevarieerd programma met optredens van dichters, spoken word artiesten, cabaretiers en songwriters, met als thema ‘Lof der zotheid’, geïnspireerd door het gelijknamige boek van Erasmus.

Wilde Woorden brengt een diverse groep artiesten samen die ieder op hun eigen manier invulling geven aan het thema. Roel C. Verburg, een muzikant met een scherpe komische blik, zal het publiek vermaken met zijn humoristische liedjes over de absurditeiten van het leven. Jesse Laport, de Dichter des Gelderlands, biedt een verfrissende kijk op de wereld met zijn poëzie die balanceert tussen kinderlijke verwondering en volwassen worstelingen. Michline Plukker, een veelzijdige Rotterdamse kunstenares, zal met haar spoken word de harten en hoofden van het publiek verbinden.

Gerson Main, de eigenzinnige singer-songwriter, neemt de bezoekers mee op een muzikale reis door verhalen die de schoonheid van het absurde omarmen. René Oskam, een veelgeprezen Instagramdichter, combineert poëzie en humor op unieke wijze en weet het publiek te raken met zijn opvallende teksten over het moderne leven. Soumaya Bazi, bekend om haar geëngageerde spoken word performances, brengt een scherpe blik en emotionele diepgang naar het podium, waarbij zij de complexiteit van identiteit en cultuur onderzoekt.

Als klap op de vuurpijl is cabaretier Deborah de gastvrouw van de middag, die met haar observaties en energieke stijl voor een vloeiende overgang tussen de optredens zorgt. Een bijzonder onderdeel van het programma is de aanwezigheid van Hanneke Last, één van De Schone Schrijvers. Op het terras van Terrasmus in het Erasmuspark zal zij ter plekke korte gedichtjes schrijven voor de bezoekers, geïnspireerd door het thema en hun persoonlijke verhalen.

Vrije toegang voor iedereen
Wilde Woorden in het Erasmuspark is gratis toegankelijk voor iedereen. Het evenement vindt plaats in Het Eikenbosje, een sfeervolle locatie in het park die perfect past bij de intieme en inspirerende sfeer van de middag. Of je nu een liefhebber bent van poëzie, muziek of gewoon op zoek bent naar een unieke culturele ervaring, Wilde Woorden belooft een onvergetelijke middag te worden.

Praktische informatie:

  • Datum: Zondag 22 september 2024
  • Tijd: 16:00 – 18:00 uur
  • Locatie: Erasmuspark, Amsterdam (Het Eikenbosje en terras van Terrasmus)
  • Toegang: Gratis
mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments