HomeLife7 karakter eigenschappen van creatieve mensen

7 karakter eigenschappen van creatieve mensen

Creatieve mensen, je houd van ze of je haat ze of iets ertussen in. Ze zijn meestal net even wat anders dan “gewone” mensen en hebben bepaalde karakter eigenschappen. Creatieve mensen zijn eigenlijk gewoon bijzondere mensen met bijzondere karakter eigenschappen. Maar wat zijn nou die karakter eigenschappen of “dingen” die ze zo anders maken?

1.Tonen moed en lef. Creatieve mensen hebben vaak net even wat meer lef dan “gewone mensen”. Ze nemen vaak wat meer risico en hopen dan maar dat het wel goedkomt en ze het juiste doen.

2. Volgen hun intuïtie. Ze gaan vaak af op hun gevoel in plaats van door alles te beredeneren. Ze luisteren naar hun zelf en naar hun hart. Luister naar jezelf en naar je hart

4.Doen het niet alleen voor geld en roem. De echte “creatives” doen het niet voor het geld, maar om hun gevoelens te uiten. Art is hun leven. Het zou uiteraard dan leuk zijn als je er geld mee verdient en je dus van je hobby je werk kan maken.

5.Leggen verbindingen. Creatieve mensen leggen vaak verbindingen tussen dingen die niet voor de hand liggen. Ze kunnen vaak erg diep denken en komen dan op onverwachte dingen. Zoals Steve Jobs zei: “Creativiteit is dingen met elkaar verbinden”.

6.Tijd nodig om zich af te zonderen. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar eenzaamheid of afzondering creëren is belangrijk om creatief te kunnen zijn. Daarnaast zijn creatieve mensen vaak erg gevoelig en hebben ze het nodig om alleen te kunnen zijn en zich af en toe te kunnen terugtrekken.

7.Passie als motivatie/drijfveer. Creatieve persoonlijkheden hebben vaak een diepe passie voor dingen creëren. Het is gewoon echt hun leven, a lifestyle. Art is way of life, a way to express yourself. Het is niet een externe beloning of erkenning die hen stimuleert, het komt uit henzelf. Ze volgen hun echte passie.

Zoals je ziet hebben creatieve mensen verschillende karakter eigenschappen dat ze eigenlijk bijzonder maakt.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments