HomeMusicA.K.B. - KING (ALBUM)

A.K.B. – KING (ALBUM)

Het nieuwste album van AkB, “KING”, valt sinds kort te bewonderen op alle grote streamingsplatformen, en bestaat uit maar liefst 27 nummers. A lot dus.

Al vijf jaar lang legt Yeboah Benhelima (25) alias rapper AkB (Angel king Boss), zijn ziel bloot in zijn songteksten. De Antwerpenaar groeide noodgedwongen op in instellingen en zocht uiteindelijk zijn toevlucht in de hiphopscene. Nu heeft hij maar één missie: de jeugd van de straat houden door hen creatief te inspireren en laat dat nou ook ons idee zijn. Anderen inspireren en van de straat houden.

In augustus organiseerde hij daarom Chapp De Mic Festival, waar hij onder andere jongeren die in een voorziening verblijven, een podium biedt. Ondertussen heeft de jonge muzikant al meer dan honderd singles op zijn naam staan, waaronder 2 albums en 3 EP’s, presenteert hij zijn eigen programma’s “Ondergrondsbovengronds” en “Genoeg Gezwegen” op Radio Centraal en haalde hij al meer dan een miljoen streams op Spotify. Als kers op de taart werd hij genomineerd voor de Gouden Reuskens, waarbij lokale helden (vrijwilligers, creatievelingen) in de bloemen worden gezet voor hun straffe prestaties het afgelopen jaar.
 

“Het was niet makkelijk om hier te geraken”, zegt de rapper. “Ik was rebels en vooral heel stil over mijn verleden. Muziek heeft me geholpen om alles te verwerken.” De kracht van muziek maken wil hij doorgeven aan andere jongeren in kwetsbare situaties.

Ook geprikkeld door sociaal geïnspireerde cultuur, de emancipatorische kracht van muziek of simpelweg het traject van deze daadkrachtige creatieveling?

Beluister de muziek hier. Get inspired!

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments