HomeMusicAlles over artiest Justin Samgar. Keep on reading.

Alles over artiest Justin Samgar. Keep on reading.

Een artiest die je gewoon moet kennen: Justin Samgar. Wij zij er voor talent dat gezien mag worden en de spotlights verdient.

Justin Samgar is een spoken word artiest, schrijver, dichter,storyteller en woordkunstenaar. Hoe je het ook wilt noemen, hij houdt van het podium. Maar hij houdt ook zeker van het creatieve proces van conceptontwikkeling; alleen of in samenwerking. Oftewel: een creatief talent dat je gewoon moet kennen.

Op 7 februari lanceert spoken word artiest Justin Samgar zijn tweede online release dit jaar, de Purgatorio EP. De vorige keer besprak hij met de Inferno EP een aantal intense momenten uit zijn leven, aangesterkt door de filmische muziek van componist Rui Reis Maia. De Purgatorio EP gaat over de periode erna die gevuld werd met angst, seks, drugs en ouder worden. Later dit jaar zal hij met een theatershow van dit werk optreden bij diverse podia in Nederland.

Spoken word op filmmuziek

Een bijzonder levensverhaal heeft Justin zeker, hier krijg je een duidelijk beeld van als je de tracks luistert van de releases dit jaar. Opgegroeid in een sekte, te maken gekregen met huiselijk geweld, jong van huis weggelopen en in armoede en criminaliteit terecht gekomen, post-traumatische stress, burn-outs en depressies overwonnen. Ondanks de zwaarte van deze onderwerpen probeert De Verteller de luisteraar op luchtige wijze mee te nemen en tegelijkertijd hoop te geven op beter. Door de filmische muziek van bekroonde componist Rui Reis Maia kun je de verhalen bijna letterlijk voor je ogen zien ontvouwen.

Purgatorio EP

De drie EP’s Inferno, Purgatorio en Paradiso stellen de reis van hel naar hemel voor die Justin Samgar heeft afgelegd. Geïnspireerd door De Goddelijke Komedie van Dante Alighieri vertelt hij op de Purgatorio EP meer over het proces dat komt na de trauma’s op de Inferno EP. Er is kwetsbaarheid, maar ook zeker humor als hij angst, ouderdom, seks en drugs bespreekt in deze drie tracks. Op 28 februari komt de Paradiso EP uit en op 21 maart verschijnt dan uiteindelijk het hele album genaamd KARAKTER.

Video Bang Bang Bang

De Purgatorio EP wordt beeldend begeleid door een video van één van de drie tracks, Bang Bang Bang. In deze spoken word video somt Justin Samgar de angsten op die hij in zijn leven ervaart. Het leven wordt voor veel mensen beperkt door bepaalde angsten. Justin probeert deze angsten het hoofd te bieden, ze te doorgronden en benoemen. Om uiteindelijk vrij te kunnen zijn ondanks de angst.

Wij houden hem in de gaten!Wil jij nou ook ontdekt worden in de media met jouw unieke talent? Stuur dan jouw persberichten naar info@lifeofanartist.nl

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments