HomeLifeBaan vinden in de culturele sector, maar hoe?

Baan vinden in de culturele sector, maar hoe?

Een baan vinden is nu sowieso lastig in verband met Corona maar de culturele sector is nog lastiger. Lastig, maar niet onmogelijk. Op Life of An Artist geven we tips en advies om jouw droombaan te vinden als artiest/kunstenaar en uiteraard waar je deze kan vinden. Remember: de aanhouder wint.

In 2017 werden er bijna 5,000 unieke culturele vacatures online geplaatst, het gaat om zowel betaalde als onbetaalde functies. Dit blijk uit onderzoek van Bureau Lahaut. Onbetaalde functies waren goed voor 44% van de culturele vacatures. De meeste culturele vacatures zijn in Noord-Holland te vinden, voornamelijk in Amsterdam. Ben jij een kunstenaar of artiest? Dan is Amsterdam dus the place to be.

Culturele vacatures kunnen betrekking hebben op tal van beroepen en werkzaamheden. Het woord cultuur is natuurlijk erg breed. Onder de kunst- en cultuur sector worden bijvoorbeeld werkzaamheden bij een musea, theater, bibliotheek of culturele instelling verstaan.

Waar vind je dan een baan in de culturele sector?

Je kan een kijkje nemen op Culturele Vacatures of op de website Cultuurconnectie. Voor de communicatiefuncties kan je het beste op de website Allemediavacatures kijken.

Allemediavacatures is het platform voor vacatures in de muziek, film, events, mobile en creatieve industrie en richt zich op een doelgroep van 20-30 jaar.

Uiteraard is het ook altijd goed om je sociale netwerk te gebruiken en rond te vragen voor jobs. Veel mensen vinden een job via hun netwerk. Verbreed dus je netwerk.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments