HomeFashionDe betekenissen van ringen aan verschillende vingers

De betekenissen van ringen aan verschillende vingers

#ad

Veruit het grootste deel van de mensen in Nederland probeert dagelijks goed voor de dag te komen. Haartjes in de gel, mooi opgestoken haar en natuurlijk allemaal voorzien van leuke, moderne kleding. Daarbij horen vanzelfsprekend ook de nodige gadgets en sieraden. Met name laatstgenoemde gaat veelal om persoonlijke dingen, waarbij je moet denken aan kettingen, armbanden of bijvoorbeeld ringen

In dit artikel gaan we ons focussen op laatstgenoemde. Want veel mensen hebben ringen, maar denken er niet over na aan welke vinger ze deze moeten doen. Natuurlijk moet er niets, maar wel verschuilt er veel meer achter de betekenissen rondom welke ring aan welke vinger je kunt doen. Eens kijken of jij na het lezen van dit artikel tot andere keuzes gaat komen.

De ringvinger is normaal in Nederland

In Nederland zijn we veelal gewend onze ringen om de zogenoemde ringvinger te doen. Op zich niet gek als je zo naar de naam van de vinger kijkt. Voor ons mag dit dan wel als normaal worden bestempeld, andere culturen denken hier compleet anders over. En aangezien veel mensen waarde hechten aan andere culturen is het maar wat interessant te weten wat zij als de perfecte vinger voor het dragen van een ring zien. Daarbij worden ringen in andere culturen niet alleen gedragen als toevoeging aan de stijl, maar vooral om een symbolische betekenis. 

Het belang van handen

Deze symboliek begint allemaal bij onze handen. Waar wij nuchtere Nederlanders handen gewoon zien als dingen waar je iets mee kunt pakken of bijvoorbeeld je kont mee kunt afvegen, geldt dit voor andere culturen net even wat anders. Zij zien handen als iets waarmee zij hun gedachten kunnen veranderen in iets tastbaars. Met handen kan je alle vormen en structuren en daarbij ook andere personen ontdekken. Niet voor niets zijn er honderden verschillende symbolen op de wereld die voornamelijk om handen gaan. Zeker wat spiritualiteit betreft, zijn handen misschien wel belangrijker dan wij denken.

Het verschil in linker- en rechterhand

Aangezien het belang van handen in andere culturen vrij diep gaat, zal het je ook niet verbazen dat er verschillen zitten tussen de linker- en rechter hand. Hierin wordt de rechterhand gezien als Yang. Hiermee geef je energie aan de buitenwereld. Daarbij staat deze hand voor degene die het meest actief is. De linkerhand daarentegen, staat meer voor creativiteit en degene waarmee je energie ontvangt in plaats van uitstoot. Het wordt ook wel gezien als de denkende hand en luistert naar de symbolische naam Yin.

Welke ring bij welke vinger?

Laten we snel teruggaan naar waar we het artikel mee zijn begonnen: de ringen. In verschillende culturen zien we dat ringen een teken van oneindigheid zijn. Door zo’n ring om een bepaalde vinger te doen schijn je aan te geven dat je hiermee de kracht van die vinger vergroot. Daarbij is elke vinger, behalve de duim, vernoemd naar een Romeinse God. Hierin is Mercurius de pink, Apollo de ringvinger, Saturnus de middelvinger en Jupiter de wijsvinger. 

Elke vinger heeft een eigen betekenis

Laatstgenoemde is vernoemd naar de oppergod van de Romeinen, Jupiter. Indien je een ring aan deze vinger draagt, benadruk je vooral het zelfvertrouwen, de ambitie en het leiderschap. De middelvinger, Saturnus, is de vinger die zorgt voor de balans. Niet voor niets zit deze vinger in het midden. Het staat daarbij symbool tussen de middenweg in goed en kwaad en de zoektocht naar de waarheid. Daarbij wordt ook gezegd dat een ring aan de middelvinger van de linkerhand zorgt voor een sterke verbinding met het hart.

Dan gaan we snel door naar de vinger die wat ons betreft dé vinger voor ringen is: de ringvinger. Deze wordt ook wel Apollo genoemd. Een ring aan de ringvinger staat voor cultuur, liefde en schoonheid. Hierbij draait het voornamelijk om het leiden van een liefdevol leven. De pink wordt Mercurius genoemd. Er wordt gezegd dat een ring aan de ringvinger zorgt voor kracht, creativiteit en afgaan op je intuïtie. Daarbij wordt benadrukt dat een ring aan deze vinger zich richt op het artistieke karakter. 

De duim: vinger van de onafhankelijkheid

We sluiten af met de duim. De duim mag dan wel geen andere Romeinse benaming hebben gekregen, ringen aan deze vinger komen zeker voor. Deze vinger staat namelijk voor persoonlijke en universele wil en onafhankelijkheid. Als je goed naar je handen kijkt, zie je namelijk ook dat de duim er een beetje buiten valt.

Op zoek naar de juiste ring

Na het lezen van dit artikel is het aan jou te bepalen aan welke vinger jij een mooie, persoonlijke ring wilt dragen. De keuze aan ringen is bizar groot, waardoor het zaak is de tijd te nemen en voor de best bij jou passende ring te kiezen. Succes!

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments