HomeMusicFrenna in 2024. Wie is deze man? Lees het hier!

Frenna in 2024. Wie is deze man? Lees het hier!

Frenna in 2024. Frenna gaat lekke ren hard. Wie is Frenna? De rapper en labeleigenaar die je moet kennen anno 2024. Lees gauw verder.

Rapper Frenna, oftewel, Francis Edusei, jaja, de meest gestreamde artiest van 2019, zelfs nog voor Bizzey en Snelle, die moet je onderhand ook kennen. Nee toch niet? Nooit van gehoord? Dan leer je hier nu alles over rapper en ondernemer Frenna.

Het is niet alleen een lekkerding (aldus lifeofanartist.nl) nee hij is ook nog goed ook. Hij is lid van de rapformatie SFB. SFB oftewel Strictly Family Business is een Haagse formatie bestaande uit Frenna, Jandro, KM en Priceless. Maar het is over met SFB. Het laatste concert van de heren is tijdens ADE. Lees hier meer. Hij brengt daarnaast werk uit als solo-artiest en samen met anderen. Hij heeft hits met Bizzey, Ronnie Flex, Lil Kleine, Chivv, Mula B en meer.

Edusei is van Ghanese afkomst en groeide op in Den Haag. Rap was voor hem eerst een hobby. Samen met drie vrienden, nu beter bekend als SFB deden ze dit bijvoorbeeld freestylend in de auto. Nadat ze Zieknieh opvoerden tijdens de verjaardag van Rabby Racks – toen een vriend, nu hun manager – kwam de opname onbedoeld op het internet terecht. Het werd een impuls om door te gaan in de rapmuziek. Als debuutsingle kwam vervolgens Flexen uit. Het werd een clubhit en werd bijna een miljoen maal bekeken op Youtube.

Sindsdien is het snel gegaan met SFB en treden ze op in het hele land en in Suriname en Spanje. Daarnaast wordt Frenna gevraagd mee te werken aan liedjes van andere artiesten zoals Ronnie Flex, Bizzey, Chivv, Lil Kleine en meer.

In 2016/17 zat Frenna tweeënhalve maand vast in Suriname, samen met de SFB leden KM en Priceless, wegens seks met een minderjarige. Dit is natuurlijk weer wat minder, maar hij blijft succesvol en gaat gewoon verder met muziek maken.

In november 2017 bracht Frenna in samenwerking met rapper Boef een remix uit van het veelbesproken nummer ‘‘Op me Monnie” van zangeres Famke Louise. De remix behaalde de tweede plaats in de Nederlandse Single top 100 en bleef hier 11 weken in staan.

In het najaar van 2018 was rapper Frenna als deelnemer te zien in het programma jachtseizoen van STUKTV waarin hij wist te ontsnappen. In juni 2019 won Frenna 3 Funx music awards in de categorieën: Best singer, Best album en Best collabo. Momenteel is Frenna zijn laatste hit ”Mami So Bad”. Luister hier naar zijn laatste track. Verder is hij de meest gestreamde Nederlandse artiest op Spotify in Nederland in 2019, zoals ik hierboven al aangaf. Congrats!

Wist jj al dat hij ook zijn eigen platenlabel heeft, genaamd 777 records? Lees hier meer daarover. In 2018 was rapper Frenna klaar met zijn contract bij Top Notch en besloot hij, in samenwerking met hetzelfde label, zijn eigen platenlabel 777 records op te richten. Hier brengt hij niet alleen zelf zijn muziek onder uit, maar ook artiesten van onder andere Philly Moré en Delany.

en dan deze zomer? Was een FIRE zomer voor deze man. Hij geeft aan een mega campagne te hebben gehad met Havana, een 11-page editorial in de VOGUE te hebben gehad, een uitverkochte show met SFB Tijdens Ade en een zomer vol festivals en feestjes.

Uitverkochte shows met SFB in de ziggo dome.

Ben je nou benieuwd naar zijn vermogen? ZIjn portomonee is goed gevuld in ieder geval. Check this out!

Keep doing your thing.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments