HomeInfluencersGeld verdienen met gamen op YouTube. Hoe dan?

Geld verdienen met gamen op YouTube. Hoe dan?

Geld verdienen met gamen op YouTube is mogelijk, maar het vereist consistentie, inzet en creativiteit. YouTube is de big hype van nu, naast TikTok en Instagram. Bloggen is wat minder populair tegenwoordig, maar er zijn nog genoeg blogs op het web.

Hier zijn de stappen en dingen om te overwegen om succesvol te worden met een gaming account op YouTube. 

1.Creëer boeiende content

Begin met het maken van kwalitatieve en boeiende video’s rondom gaming. Denk aan let’s plays, tutorials, reviews, game-analyses, in-game grappige momenten, etc. Je doel is om een publiek aan te trekken dat geïnteresseerd is in jouw content.

2.Kies je niche

Binnen de gamingwereld zijn er talloze niches, zoals retro games, eSports, indie games, etc. Het kan helpen om je te specialiseren in een specifiek onderwerp om een trouw publiek aan te trekken.

3.Consistentie

Publiceer regelmatig content om je publiek betrokken te houden. Dit kan betekenen dat je meerdere keren per week of op een vaste schema video’s uploadt.

4.Kwaliteit en presentatie

Investeer in goede opnameapparatuur, microfoons en videobewerkingssoftware. Kwaliteit is belangrijk voor het behouden van kijkers.

5.SEO-optimalisatie

Gebruik relevante trefwoorden in je video- en beschrijvingsteksten, evenals tags, om je video’s beter vindbaar te maken in zoekopdrachten.

6.Interactie met je publiek

Reageer op opmerkingen en bouw een community op. Dit vergroot de betrokkenheid en loyaliteit van je kijkers.Uiteindelijk draait het on de fanbase en zoveel mogelijk subscribers krijgen. Dan ga je goed verdienen.

7. Monetisatie

Zodra je kanaal voldoet aan de vereisten van het YouTube-partnerprogramma (bijv. minimaal 1000 abonnees en 4000 uur kijktijd in het afgelopen jaar), kun je je kanaal monetariseren door advertenties op je video’s toe te staan. Je verdient een deel van de advertentie-inkomsten die worden gegenereerd wanneer mensen je video’s bekijken.

8.Super Chats en Channel Memberships

Als je publiek groeit, kunnen kijkers ook donaties doen via Super Chats tijdens livestreams en kunnen ze lid worden van je kanaal voor speciale voordelen tegen een maandelijkse vergoeding.

9.Sponsordeals en samenwerkingen

Naarmate je bekendheid groeit, kunnen gamebedrijven en andere relevante merken je benaderen voor sponsordeals en samenwerkingen. Hiermee kun je extra inkomsten genereren.

10.Merchandise

Overweeg om merchandise zoals t-shirts, mokken, stickers, etc., te maken en te verkopen aan je publiek. Dit doen veel bekende YouTubers zoals Enzo Knol etc. Zodra je veel fans hebt gaat dit wel lopen.

De inkomsten die je kunt genereren, variëren sterk en zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het aantal views, de betrokkenheid van je publiek, het aantal abonnees en de advertentieprijzen op dat moment. Sommige succesvolle gaming YouTubers kunnen aanzienlijke inkomsten verdienen, maar het kan even duren voordat je genoeg momentum hebt opgebouwd om echt aanzienlijke bedragen te verdienen. Geduld, consistentie en het leveren van waardevolle content zijn essentieel.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments