HomeInfluencersGeld verdienen met YouTube in 2024. Wij geven tips en meer voor...

Geld verdienen met YouTube in 2024. Wij geven tips en meer voor de creatives!

Geld verdienen met YouTube in 2024, maar hoe dan?

Wil jij een YouTube ster worden en er geld mee verdienen? Lees dan gauw verder.

Life of an Artist heeft het niet alleen over bloggen uiteraard en brengt jou niet alleen de nieuwste artiesten en muziek in de rapscene. Wij zijn er ook voor YouTubers. De creatieve vloggers onder ons. Wij doen nog niet aan vloggen, maar wie weet in de toekomst. Alles op zijn tijd. Voor nu focussen we ons op bloggen.

We helpen jou graag aan ideeën en tips. Momenteel is vloggen veel populairder dan bloggen. Iedereen stopt met bloggen, althans veel bloggers wel. En dat geeft weer kansen voor de mensen die niet stoppen of net beginnen met bloggen in 2023.

YouTube is zeker leuk, maar makkelijk is het niet om er nu nog tussen te komen. Vaak moet je echt al een naam hebben. Denk aan Monica Geuze, Anna Nooshin en Enzo Knol. De early birds. Zij waren er vroeg bij. Nu wil iedereen fame met YouTube en geld verdienen hiermee. Net zoals met TikTok. Hoe kom je er nog tussen in 2023? Moeilijk, maar niet onmogelijk.

Wie wil er nou eigenlijk nog werken voor een baas anno 2023? Jongeren gaan steeds minder voor een opleiding en kiezen voor de online wereld.

Geld verdienen met YouTube in 2024. Hier de manieren:

1.Geld verdienen met advertenties

Dit is de makkelijkste manier eigenlijk, maar veel levert het vaak niet op. Hier moet je echt miljoenen views voor hebben. Gemiddeld verdien je bij 1 miljoen views rond de 1500 euro. Je verdient per 1000 views gemiddeld 3 tot 5 euro. Eigenlijk een beetje hetzelfde als met bloggen. Je kunt je aanmelden voor Adsense als je 1000 abonnees hebt en mensen in het afgelopen jaar 4000 uur naar je kanaal gekeken hebben. Maar echt goed verdienen met die advertenties doe je dus pas bij miljoenen views. Bij het bloggen zijn deze inkomsten vaak hoger, ook omdat je tegenwoordig meerdere soorten premium advertising netwerken hebt die meer opleveren. Denk aan Mediavine. 15 tot 20 euro per 1000 pageviews? Goed mogelijk met dit netwerk. Het ligt helemaal aan je niche en traffic. USA traffic levert altijd meer op.

2.Gesponsorde content

Dit is waarschijnlijk de meest bekende manier en kan wel veel opleveren. Veel bekende YouTubers worden benaderd om een product te promoten in hun filmpje. Hier krijgen ze dan betaald voor. Hoeveel hangt af van het bereik uiteraard. Sommige populaire vloggers zijn aangesloten bij agencies die de deals voor ze regelen. Denk aan Kwebbelkop en Nikkie de Jager.

Volgens verschillende bronnen zijn dit de mogelijke prijzen voor influencer-marketing op YouTube:

  • 200 dollar per video voor een YouTuber met 10.000 abonnees
  • 2.000 dollar per video voor een YouTuber met 100.000 abonnees
  • 20.000 dollar per video voor een YouTuber met 1.000.000 abonnees

Dit is dus een gemiddelde. Uiteraard wordt er soms ook meer of minder betaald. Zo gaat dat ook bij bloggers. Het hangt helemaal af van wat je te bieden hebt. Denk aan je niche (populair of niet), de samenstelling van je publiek, de kwaliteit van je content etc.

3. Eigen producten of merchandise verkopen

Heb jij een aardig bereik? Dan kan je denken aan je eigen producten. Je eigen merchandise. Je krijgt fans en die willen graag jouw producten hebben. Je kan denken aan de verkoop van T-shirts, mokken, tasjes, petten, etc. Vlogger en inmiddels BN’er Alex Soze verkoopt zijn eigen t-shirts en heeft tegenwoordig een behoorlijke fanbase. Maar denk ook aan Enzo Knol en zijn Knolpower website. Nikkie Tutorials heeft inmiddels haar eigen beautybrand: Nimya. Hoe dit precies loopt weten we niet.

Merchandise vergroot ook je exposure. Meer mensen zien je online merk en persoonlijkheid én je krijgt een betere band met je fans.

4. Geld verdienen met affiliate marketing

Een andere vorm om geld te verdienen met jouw YouTube kanaal is affiliate marketing. Bij Affiliate marketing raad je producten aan met een link en als iemand via die link het product koop verdien je een percentage van de sale. Deze commissies liggen tussen de 3% en 50% afhankelijk van het product dat je aanraad. Raad je bijvoorbeeld een online training aan dan zijn de commissies vaak erg hoog. Het beste is om voor producten te gaan die passen bij je kanaal anders is het natuurlijk een beetje raar. Heb jij een beauty kanaal. Raad dan beauty producten aan.

6. Geld verdienen met paid memberships

Dan is er nog een manier. Namelijk paid memberships. Kijkers ”doneren” dan in feite om jouw content te supporten. Hierbij moet je wel minimaal 100.000 abonnees hebben. Ik zou een aantal speciale artikelen paid maken. Anders schrikt het natuurlijk je viewers af als ze ineens veel moeten betalen. Als je content goed genoeg is, is er wel een grote kans dat je viewers bereid zijn om je financieel te ondersteunen zodat je content kunt blijven maken. Maar hier moet je wel vaak wel uniek en groot voor zijn.

Ben jij al lekker bezig met je kanaal? Ben jij klaar voor Youtube fame?

Goed om te weten is dat YouTube kanalen geld kunnen opleveren, zonder dat ze daarvoor miljoenen abonnees voor hoeven te hebben. Het hangt namelijk ook af van je niche en de betrokkenheid van je viewers. Je kan dus op verschillende manieren verdienen.

Probeer affiliate marketing eens. Een populaire manier voor influencers en ook voor Instagram en TikTok.

Succes met je kanaal en met geld verdienen.

Wil jij graag jouw YouTube tips op ons blog kwijt? en tegelijk een linkje naar je kanaal? Neem contact op. Je komt hoog in Google met jouw tips, naam en kanaal en je bereikt 10.000 bezoekers per maand. Dus waarschijnlijk weer wat fans extra.

Image: Unsplash

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments