HomeMusicHef, Crooks en Adje komen samen voor Boyz In De Hood 2

Hef, Crooks en Adje komen samen voor Boyz In De Hood 2

In 2008 verscheen de originele Boyz In De Hood-mixtape van de bekendste rappende broers van Nederland: Hef, Crooks en Adje. Het project van de artiesten uit Hoogvliet en Amsterdam groeide uit tot een klassieker, en fans wachten sinds deze release op een vervolg van de plaat met de iconische coverfoto. “Ze willen die Boyz in de Hood deel 2” zo klonk Adje op de gezamenlijke single ‘Familie Boven Zaken’, stammend uit 2011.

Beluister het hier.

De 3 gebroeders zijn weer back like we never left.” aldus Hef.

Vandaag is het dan eindelijk zo ver, en ziet Boyz In de Hood 2 het levenslicht. Voor het album reisden de broers gezamenlijk af naar hun roots in Curacao, waar ze muziek maakten en familie bezochten. Dit alles werd vastgelegd voor een nog te verschijnen documentaire.

Beelden van deze trip zijn ook te zien in de onlangs verschenen clip van de emotioneel geladen single ‘3 Soldaten’, waarop de mannen rappend een persoonlijke inkijk bieden in hun band door de jaren heen. Op de singlecover prijkt een foto van hun vader, de familiaire factor die hen samenbindt.

In oktober verscheen de single ‘Niet Doen Alsof’ (tevens als onderdeel van de Forever Rich soundtrack), die inmiddels richting de 2 miljoen streams beweegt. Ook de legendarische 101Barz-sessie van de broers – waarin een destijds 16-jarige Crooks indruk maakte als groot talent – kreeg recent een vervolg, en werd #1 trending op YouTube.

Boyz In de Hood 2 telt 15 tracks en bevat naast meerdere producties van Crooks (!) ook beats van o.a. Reverse, Monsif, Davey Donovan en Architrackz. Ook is vandaag de videoclip van de nieuwe single ‘Ons’ verschenen.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments