HomeMusicHet eerste queer recordlabel Darling Records bundelt krachten met RGLRS Records en...

Het eerste queer recordlabel Darling Records bundelt krachten met RGLRS Records en The Diverse Agency om zo impact binnen de muziekindustrie te vergroten

Het vorig jaar opgerichte queer label Darling Records kondigt vol trots aan hun krachten te bundelen met het tevens vorig jaar opgerichte queer label RGLRS Records, onderdeel van het queer agentschap The Diverse Agency. Vanaf heden gaan ze samen verder onder de naam Darling Records onder leiding van Peter Darling (Peter van Vught) en Jerrald Justin. Darling Records zal vanaf nu onder andere artiesten als voormalig The Voice Of Holland winnaar Dany en Tiktok sensatie King Faisel representeren.

Deze samenwerking zal het vernieuwde Darling Records in staat stellen om haar missie te versnellen: de stemmen van queer artiesten laten weerklinken en de wereld verrijken met diverse en inclusieve muziek. Dankzij de steun van muziekreus Sony Music krijgt Darling Records toegang tot de wereldwijde distributiekanalen van een van de meest invloedrijke platenmaatschappijen ter wereld, dit geeft het label de mogelijkheid en daadkracht om te werken aan de carrières van baanbrekende queer artiesten en het creëren van een inclusieve ruimte binnen de muziekindustrie.

 

olgens Jerrald Justin, CEO van The Diverse Agency is deze bijzondere samenwerking een mijlpaal voor zowel The Diverse Agency als Darling Records. Hij zegt: “Met The Diverse Agency timmeren we al hard aan de weg om impact op alle juiste plekken te maken. Nu bundelen we onze krachten met die van visionaire Peter Darling voor een samenwerking met Darling Records. Onderdeel uitmaken van het eerste queer label in ons land is een langgekoesterde droom die uitkomt. Ons dynamische team zal de opkomende sterren uit onze community ondersteunen, hen een krachtige stem geven in de mainstream muziekwereld, en dit alles zonder dat ze concessies moeten doen.”

Peter Darling voegt daaraantoe: “In plaats van te denken in termen van concurrentie, werken we samen en bundelen we onze krachten om een platform te creëren voor een breed scala aan queer artiesten. The Diverse Agency deelt dezelfde visie en benadrukt dat diversiteit dit label leidt en zich niet beperkt tot genres. Onze eerste releases zijn een hiphopartiest en een singer-songwriter.”

En Kim Hoekema van Sony Music Nederland zegt het volgende over de bijzondere samenwerking: “Darling Records is een speciaal label en project. Als onderdeel van de queer community heeft het een bijzonder plekje in mijn hart en vind ik het fantastisch de wereld wat extra kleur te kunnen geven met de veelzijdigheid van dit label en de artiesten.”

Over Darling Records
Darling Records is het eerste queer label in Europa, gewijd aan het bieden van een podium aan artiesten die buiten de traditionele normen vallen. Ons doel is om deze unieke stemmen te koesteren en hen te begeleiden naar een breder publiek in de mainstream muziekscene. Als een toonaangevend platform binnen de muziekindustrie omarmt Darling Records diversiteit, viert gelijkheid en bevordert inclusiviteit. We streven ernaar om grensverleggende queer artiesten te ondersteunen en zo bij te dragen aan een meer representatieve en inclusieve toekomst van muziek in Nederland en daarbuiten.

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments