HomeWritingIs bloggen nog relevant in 2024? Hell yeah!

Is bloggen nog relevant in 2024? Hell yeah!

Is bloggen nog wel relevant in 2024? Ja want het is inmiddels alweer 2024 en de trends veranderen continue.

Doet bloggen er nog wel toe? Lezen mensen nog wel blogs. Zitten mensen niet dag en nacht op Youtube en Tiktok? Tiktok overruled voor jongeren en is de trend van nu.

Eerlijk is eerlijk: video content overruled geschreven content. Het is echt waar.

Maar, goed nieuws: er zijn altijd mensen die ook graag lezen. Mensen die nieuwsgierig zijn naar informatie, actualiteit, trends etc. Er zijn genoeg online magazines met dagelijks tienduizenden bezoekers op hun website. Wat dacht je van man-man of manners, of fem-fem of NSMBL of girlscene.nl? Populaire online magazines voor mannen, vrouwen of girls. Voor ieder wat wils. Ze hebben allemaal behoorlijk wat bezoekers. Denk dan aan 500k of meer. Dit is echt wel veel voor een blog/online magazine.

Van 0 naar 10.000 unieke bezoekers in minder dan 2 jaar. Yes: het is mogelijk. Dat voorspeelt veel goeds voor de toekomst. 100.000 unieke bezoekers in 2023? Dat zou wat zijn! 500.000 unieke bezoekers in 2025? 1 miljoen bezoekers in 2030? We keep on hoping and writing of course.

Op dit moment zijn de bezoekers gezakt naar 5000 unieke bezoekers en moeten we dus weer even flink aan de bak. Er is wat concurrentie bijgekomen.

Hoe meer bezoekers je namelijk hebt hoe meer geld je ermee kan verdienen. Denk dan aan gesponsorde content, linkbuilding, maar ook affiliate marketing. Een fulltime inkomen door jouw blog? Een droom voor vele mensen. Maar de aanhouder wint.

Bloggen is zeker nog relevant in 2024. Maar het wordt wel moeilijker om te winnen van de video content. Misschien is het een goede tip om te beginnen met een blog samen met een Youtube kanaal? Best of both worlds bijvoorbeeld. Of begin op alle kanalen. Begin een blog, een Instagram account, een Facebook pagina en een Youtube kanaal. Wordt een social media pro!

Bron: Google, Beeld: Pexels

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments