HomeWritingIs Dumpert wat we jongeren willen bieden? Of is er meer?

Is Dumpert wat we jongeren willen bieden? Of is er meer?

Het platform Dumpert is ongekend popular en uitgegroeid tot een groot video platform op entertainment gebied. Al hoewel Dumpert ook concurrentie heeft van platformen als YouTube en TikTok is het nog steeds ongekend populair.

Het is met name populair onder jongeren en volwassen tussen 25 en 30, maar ook de oudere generatie zit regelmatig op deze website.

Wat is Dumpert precies?

Volgens Dumpert het allercoolste filmpjesportal van Nederland. Bizarre, grappige filmpjes worden hier opgeload. Gebruikers kunnen hier filmpjes en foto’s uploaden en hier een waardering aan geven door middel van “kudos”. Aan de hand van de hoeveelheid kudos wordt dagelijks een top vijf samengesteld met populairste items. 

Leuke, grappige filmpjes, maar ook mensen die via deze website belachelijk worden gemaakt.

Maar is dit wat we jongeren online willen meegeven? Is het niet tijd voor meer educatieve media? Jongeren wat leren online? Jongeren financiële lessen geven? In plaats van een hoop ongein. Entertainment is leuk voor even, het geeft je niet echt een leven.

Tijd voor verandering in media land voor jongeren. Of niet dan?

Andere leuke platformen die wat meer educatieve lessen meegeven zijn en zich op de jongeren generatie focussen.

1.Funx.

De urban zender van Nederland heeft ook een online platform: funx.nl. Het laatste nieuws uit de urban scene, maar daarnaast ook educatieve artikelen. Inspirerende artikelen. Ze hebben een belangrijke maatschappelijke functie en brengen naast veel algemeen nieuws ook veel interessante onderwerpen aan de orde van de dag. Een aanrader! Per maand hebben ze rond de 400k bezoekers.

2.Parra.nu

Parra.nu is 1 van de grootste websites van Nederland en België voor met name jongeren. Vanuit een passie voor hiphop-muziek richtte de 27-jarige Fares Masharawi jaren geleden geleden online nieuwsplatform ParraTV op. Inmiddels is het meer een platform voor roddels en begint het op Roddelpraat te lijken. ParraTV plaatst dagelijks nieuws over muziek, nieuws, sport, fashion en actuele trends, maar het begint wel steeds meer op een roddel platform te lijken en brengt ook veel negatief nieuws aan het licht. Niet heel inspirerend. Ze missen de creativiteit en maatschappelijke inbreng van dit platform. Maar ze krijgen wel 500k bezoekers per maand dus ze doen het wel goed.

3.Complexnl.com

Overgewaaid uit Amerika is Complexnl de Nederlandse versie voor jouw hiphop nieuws. ComplexNL.com biedt nieuws en entertainment rond de jongerencultuur en de urbanscene. Interessante artikelen en inspirerend nieuws. Ze zijn nog vrij nieuw, maar worden denk ik wel een grote in magazineland.

4.Puna.nl

Het hip-hop platform van Nederland. De leider op hiphop gebied. Puna.nl is een creatieve uitgever met passie voor stads cultuur & lifestyle. Ook dit platform richt zich steeds meer op algemeen nieuws, maar ook nieuw talent wordt hier ontdekt. Het is inmiddels een meer allround platform geworden voor jongeren. Voor al jouw hiphop tracks moet je puna.nl wel checken. Puna.nl heeft per maand rond de 200k/300k bezoekers.

Ken jij nog andere platformen voor jongeren? Opkomende, gevestigde? Welke missen we en verdienen een plaats in deze lijst?

Laat van je horen!

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments