Leven van een blog. Een blog als je Business. Hoe dan, zullen veel mensen zich afvragen?!

Als je een beetje thuis bent in de internet wereld weet je dat je inmiddels online een fulltime inkomen kan verdienen door middel van een blog of website. Je kan met Instagram verdienen, met YouTube, met TikTok, maar ook met een blog.

Veel mensen zeggen dat bloggen anno 2021 dood is, maar er zijn altijd mensen die graag lezen in plaats van filmpjes kijken en als je interessante posts plaatst kan een blog nog hardstikke leuk zijn.

Je wilt natuurlijk wel dat mensen je blog lezen dus werk wel hard aan je SEO oftewel search engine optimization. Veel bezoekers komen namelijk via Google. Zorg dat je goede SEO artikelen hebt, maar dat je website ook technisch in orde is. Wil jij nou hulp hierbij? Lees dit dan eens.

Zorg ervoor dat je blog er ook een beetje goed uitziet. Veel blogs lijken op elkaar tegenwoordig. Originaliteit kan nooit kwaad. Vind je dit een mooie website of bijvoorbeeld www.carrieretijd.nl? Neem dan contact op met Allround Writer. Goede betaalbare originele dope websites voor jou!

Maar dan? Hoe kan je leven van je blog?

Zodra de bezoekers komen kan je denken aan verschillende manieren van inkomsten. Je kan denken aan Google Adsense, maar er zijn tegenwoordig ook goede alternatieven voor Google Adsense die meer betalen. Denk dan aan media.net, Infolinks of Propellerads.

Verder kan je denken aan affiliate marketing. Hierbij raad je producten aan en verdien je een commissie bij een verkoop. Dit kan aardig oplopen als je goede leuke producten promoot en je veel bezoekers hebt. Meer weten over deze manier van verdienen? Bekijk deze cursus dan eens en ga er zelf mee aan de slag voor jouw blog! Als wij het kunnen kan jij het ook succesvol inzetten op jouw blog.

Verder kan je ook denken aan betaalde samenwerkingen met merken/bedrijven. Je kan je inschrijven bij platformen zoals Linkpizza en Blog Brains. Deze platformen bemiddelen tussen adverteerders en influencers (bloggers).

Maar je kan ook zelf benaderd worden door bedrijven en merken. Dan kan je zelf een bedrag afspreken per gesponsorde post. Meer over gesponsorde content lezen? Check dit eens.

Leven van een blog? Ja dat kan met deze manieren hierboven!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here