HomeMusicLola Cedès brengt indrukwekkende song uit over verlies

Lola Cedès brengt indrukwekkende song uit over verlies

Nadat singer-songwriter Lola Cedès de afgelopen jaren een aantal dierbaren om haar heen verloor, kroop zij achter de piano en maakte het nummer ‘Ben Jij Het’. Hierin is op indrukwekkende wijze te horen hoe ze met de pijnlijke zwaarte van rouwen omgaat. Voor de jonge artieste is muziek een uitlaatklep die het mogelijk maakt om sterke emoties te verwerken en verdriet dragelijker te maken. De persoonlijke song is vanaf nu overal te luisteren.

Lola is op een bijzondere manier open over haar gevoel bij muziek: “Ik heb veel mensen verloren om mij heen en niets heeft me zo goed geholpen om dit te verwerken als de muziek. Als ik achter de piano zit kom ik tot rust. Ik mag huilen, eenzaam zijn, en me overgeven aan elk gevoel, elke emotie doorvoelen waar ik me normaliter voor schaam of die ik verberg. Ik kon het niet in woorden leggen wat er in me omging. De piano gaf betekenis aan dat gevoel.” In ‘Ben Jij Het’ is te horen hoe Lola met dit verlies omgaat: “Ik begon anders te kijken naar ogenschijnlijk toevallige gebeurtenissen, zoals de lantaarnpaal in de straat die oplicht, net als ik aan iemand denk die er niet meer is. Dat geeft me het gevoel dat iemand die weg is toch nog om mij heen is, en door de vele mooie herinneringen altijd zal blijven bestaan.” Naast het verwoorden van haar eigen gevoel hoopt Lola met het nummer ook troost te bieden aan luisteraars die hetzelfde hebben meegemaakt.

Met deze single zet Lola haar muzikale najaar door, want de zangeres kondigde met haar vorige song ‘We Dansen’ een nog te verschijnen EP en haar tour aan. De zangeres zet momenteel grote stappen in haar carrière, onlangs stond ze bijvoorbeeld in het voorprogramma van niemand minder dan Diggy Dex en ook schittert ze tijdens de Popronde.

Lola Cedès

Lola Cedès (2002) is een singer-songwriter uit Zeist. Ze vertelt haar verhalen door in verbinding te staan met de natuur: het bos, een sterrennacht en de wisselende seizoenen zijn voorbeelden van inspiratie voor het schrijven van haar muziek. Samen met vaste producer Luc Hofstra schept ze verfijnde geluidskunstwerkjes bestaande uit subtiele elektronica à la Billie Eilish en London Grammar. Na haar studie aan de Nederlandse Pop Academie in Utrecht is Lola in 2021 Songwriting gaan studeren aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam. Hier formeerde zij haar vijfkoppige band waarmee ze klaarstaat om haar droom waar te maken: met haar muziek door heel Nederland toeren. Op het podium is Lola helemaal zichzelf. Haar optredens zijn energiek, dansbaar en melancholisch en voelen als een plek waar ‘iedereen tot zijn kern komt, zijn of haar masker laat vallen en waar iedereen kan voelen wat ze werkelijk voelen’. Op de plek waar Lola is opgegroeid schreef ze de ‘Stella Nova EP’, die bestaat uit vijf krachtige songs. Haar sound laat zich het best plaatsen tussen de Nederlandstalige alternatieve pop van Froukje en de dromerige poëzie van Eefje de Visser. Lola heeft een groot doel met haar muziek: “Ik wil mensen magisch laten leven”.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments