HomeMusicNieuw producersduo komt met EP. Lees hier meer over SIM-OJ. Talent dat...

Nieuw producersduo komt met EP. Lees hier meer over SIM-OJ. Talent dat je moet kennen!


Met hun experimentele en frisse blik op popmuziek strikken ze samenwerkingen met o.a. Ronnie Flex, Bente en S10

Meer weten over dit talentvolle duo?
Producers SIROJ en Sim Fane bundelen hun superkrachten en staan nu beter bekend als SIM—OJ. Als duo dompelen ze Nederland onder in progressieve en experimentele elektronische popmuziek. Vandaag is het resultaat daarvan te horen op Apocalyps. Door hun unieke kijk op muziek en hun kracht om mensen samen te brengen staan er bijzondere featurings op de EP, zoals met Ronnie Flex, Bente, Jiri11 en S10. Eerder werkten ze apart van elkaar al voor grote namen, zo heeft Sim Fane recent nog een nummer geproduceerd voor DJ Khaled, waarop Drake te horen is. Eerder dit jaar bracht het duo de single Zo Comfortabel uit. Dit was een reboot van de single uit 2010 en tegelijkertijd een viering van nieuw en gevestigd Moluks talent, zoals Jiggy Djé, Jones en JAEL.

“Als SIM—OJ proberen we iets toe te voegen aan het Nederlandse pop-landschap dat in onze optiek een beetje saai is geworden. Met een achtergrond die gevormd is door het produceren van hiphop en clubmuziek denken we een frisse wind te zijn.”
– SIROJ (SIM—OJ)

“De titel van de EP is ‘Apocalyps’, wat in het Grieks ‘onthullen’ of ‘openbaren’ betekent. Het komt van apokaluptein; apo ‘af-, ont-‘ en kaluptein ‘bedekken’. Hopelijk is alle muziek op de EP voor de luisteraar openbarend of vernieuwend.”
– Sim Fane (SIM—OJ)

Over SIM—OJ
SIROJ (Joris Titawano) draait al jarenlang mee in de muziekscene als DJ en producer. Hij werkte mee aan talloze albums en met grote namen als Sef, Dio, Winne, Kraantje Pappie Hef en Jiggy Djé. Hij bracht zelf ook verschillende albums en EP’s uit, waarop hij altijd verraste met experimentele beats en een mix aan hiphop en elektronische muziek. Ook produceerde hij muziek voor verschillende films, waaronder Rabat.

Sim Fane (Sam Lawalata) staat bij de meeste mensen bekend als de vaste producer van S10, hij heeft een groot aandeel gehad in het creëen van haar sound, maar hij werkte ook samen met bijvoorbeeld Ares, Hef en Joya Mooi. Daarnaast prijkt zijn naam op het album God Did van de Amerikaanse producer DJ Khaled – hij gebruikte een beat van Sim Fane op het nummer No Secrets, waarop niemand minder dan Drake te horen is.
mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments