HomeMusicNILS brengt zijn debuut-EP 'In Het Diepe' uit

NILS brengt zijn debuut-EP ‘In Het Diepe’ uit

Het is een droom die uitkomt voor Nils. Na zijn signing bij het label lieve Jongens van Snelle mocht de 23-jarige artiest gelijk het voorprogramma verzorgen van de uitverkochte ‘Achtentwintig’-tour van zijn nieuwe mentor. Hier leerde het publiek al kennis maken met zijn zelfgeschreven songs, maar vorige week introduceerde Nils zich aan een nóg groter, online publiek door zijn single ‘Eloise’ uit te brengen. Nu is hij helemaal klaar voor zijn muzikale introductie en brengt hij zijn EP ‘In Het Diepe’ uit. De EP is vanaf vandaag overal te streamen en komt uit via Lieve Jongens.

Nils noemt zijn EP ‘In Het Diepe’ omdat de afgelopen tijd alles voor hem in een stroomversnelling kwam. Snelle besprak Nils’ nummer ‘Onderweg’ in ‘Pingel, de podcast die hij samen met Bas Kuipers van Go Ahead Eagles heeft. Daaruit rolden studiosessies waarin zoveel muziek ontstond dat Nils graag een EP wilde uitbrengen. Op ‘In Het Diepe’ staan vier verschillende nummers die het bereik laten zien van wat hij in zijn mars heeft, van Pop tot Rock, gecombineerd met Rap.

De zanger gebruikte zijn nieuwe ervaringen als inspiratie: “De afgelopen tijd voelde het een beetje alsof ik in het diepe zat. Voor het uitbrengen van deze EP kreeg ik te horen dat ik het voorprogramma van Snelle mocht doen. Ik had nog helemaal geen ervaring met optreden, dus dit was een superleuke, maar ook een flinke uitdaging. Inmiddels is het allemaal steeds vertrouwder. Dit en andere ervaringen heeft tot de naam van de EP geleid!”

Nils deed eerder succesvol mee aan FunX Talent, waar hij zonder enige ervaring tweede werd. Dit multi-talent leerde zichzelf piano te spelen en daarnaast ontwikkelde hij zich in het Popgenre. Nils treed komende tijd nog op tijdens het voorprogramma van Snelle: op 25 april in Tivoli Vredenburg in Utrecht en op 3 mei in de Oosterpoort in Groningen.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments