HomeMusicNnelg deelt inspirerende visie met album en expositie 'Ik Zie Je'

Nnelg deelt inspirerende visie met album en expositie ‘Ik Zie Je’

Met zijn tweede soloalbum trekt hij zijn muziek door naar het museum.

Lees hier meer over Nnelg.

Met Ik Zie Je geeft Nnelg aan de nieuwe generatie mee dat ieder kind gezien mag worden. Iedereen moet zich immers een keer gezien voelen om optimaal te kunnen ontplooien, maar het is lastig om te groeien in een maatschappij die niet altijd voor iedereen even lief is. Nnelg deelt op het album zijn visie op zowel maatschappelijke als persoonlijke onderwerpen; hij ziet en laat zien. Dit is zijn tweede soloalbum, met featurings als Vjèze Fur, sor en Typhoon. Ik Zie Je gaat verder dan een album en is doorvertaald in een expositie. Vanaf 16 april is een selectie werken die voortkomen uit het project te bewonderen in het Amsterdam Museum. Vrijdag 31 maart brengt Nnelg als kers op de taart een video van de single ‘Zelfkennis’ uit.

In de tentoonstelling laat Nnelg zijn eigen proces en persoonlijke groei en visie in verschillende werken zien. Zo is er een unieke Nnelg x ByBorre jas ontworpen met referenties naar zijn Ghanese roots en Amsterdam Zuid-Oost, voortkomend uit een samenwerking met de bekende designer Borre Akkersdijk. Ook worden kunstwerken van de Italiaanse kunstenares Enrica Masi tentoongesteld, die het Ik Zie Je artwork heeft gemaakt. Haar werk is terug te zien op meerdere Nnelg covers.

Het album komt voort uit een schrijverskamp dat in samenwerking met ‘Into The Great Wide Open’ plaatsvond op Vlieland. Nnelg bracht samen met verschillende makers en artiesten zijn creatieve wereld daar naartoe. De periode die hij op Vlieland spendeerde werd vastgelegd in de documentaire Het Kamp Van Yung NnelgDeze docu is ook te bewonderen bij zijn expositie.

Luister ‘Ik Zie Je’ hier

Nnelg is al op een jonge leeftijd “gezien”. Met dank aan dat moment heeft hij zich kunnen ontplooien als maker. Hij wilt met zijn positie de nieuwe generatie helpen hun kracht te vinden en laten weten dat ook zij worden gezien. Rondom zijn album is er een “verkiezingscampagne” gelanceerd door Nnelg’s fictieve partij ‘ZIE’. Met de slogan ‘Vote For Nnelg‘, werd er op een innovatieve manier motivatie en politieke bewustwording opgewekt bij jong Nederland.

Over Nnelg

In zijn tienerjaren startte Nnelg, de artiestennaam van Glenn, met muziek maken samen met de mannen van TNO en SMIB. De Ghanese rapper uit Amsterdam Zuid-Oost spreidde in 2020 zijn vleugels nog verder uit en lanceerde toen onder eigen beheer zijn debuutalbum Balans.

Na twee jaar stilte lanceerde hij ‘Toekomstplan’ bij Noah’s Ark en stond deze track aan het begin van een nieuwe fase die gelijk gepaard ging met een naamsverandering van ‘Yung Nnelg’ naar ‘Nnelg’. Dit werd gevolgd door de release van zijn succesvolle EP Ghana Must Go, een voorproefje van het gloednieuwe album. Ik Zie Je is een viering van het toe-eigenen van de kracht en het geloof in jezelf, ongeacht waar je je bevindt. Binnen Zuidoost, binnen Amsterdam en binnen Nederland.

 

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments