HomeArt & DesignOrganisch vuurwerk SPARK komt eraan. Benieuwd?

Organisch vuurwerk SPARK komt eraan. Benieuwd?

Weer eens wat nieuws, verfrissends op Life of an Artist. Iets waar we nog nooit eerder van gehoord hebben, maar wel erg interessant vinden. Lees dan gauw verder.

Hoe kunnen we op een duurzame manier vieren? Kunstenaar Daan Roosegaarde raakte geïnspireerd door het magische licht van vuurvliegjes en de wens om de traditie van vuurwerk te moderniseren. Het resultaat is SPARK Bilbao, een poëtische voorstelling van duizenden, biologisch afbreekbare licht sparks die organisch door de lucht zweven, ontworpen door Studio Roosegaarde. De Wellbeing Summit in Bilbao-Biscay, Spanje, is de eerste ter wereld die dit innovatief design voor duurzaam vieren toont, vlak voor het Chinese Nieuwjaar.

SPARK Bilbao is een alternatief voor traditionele en vervuilende vieringen zoals vuurwerk, ballonnen, drones en confetti. De première van SPARK Bilbao kan vanaf vandaag hier bekeken worden. Door een combinatie van desigen
technologie worden duizenden licht sparks van biologisch afbreekbare materialen geluidloos bewogen door de steeds veranderende wind. SPARK is geïnspireerd op vuurvliegjes, zwermen vogels en de sterrenhemel. In het centrale park van Bilbao brengt deze circa 50 x 30 x 50 meter grote wolk van SPARK de bezoekers tot verwondering en reflectie over de verbondenheid met zichzelf, elkaar en de natuur. SPARK zal van 1 tot en met 3 juni 2022 in
Bilbao-Biscay worden tentoongesteld. Hier een video van het project.

Kunstenaar Daan Roosegaarde is gemotiveerd om onze angstgevoelens voor de toekomst om te zetten in nieuwsgierigheid door het ontwerpen van realistische alternatieven. SPARK Bilbao nodigt iedereen uit om deel uit te maken van een milieuvriendelijke toekomst.

Met SPARK wordt de onderlinge verbondenheid tussen mens en natuur gevierd, en kunnen tradities op een nieuwe manier in stand worden gehouden. Daarnaast is het een duurzaam alternatief voor evenementen die reflectie en feestelijkheid willen bevorderen, zoals de Olympische Spelen, the Fourth of July, oudejaarsavond of andere gemeenschappelijke vieringen.

Tijdens de groeiende samenwerking tussen Studio Roosegaarde, Draiflessen Collection en de Wellbeing Summit ontwikkelde de kunstenaar dit baanbrekende en betoverende landschapskunstwerk.

“Vieringen zijn een belangrijk moment voor gemeenschappen om samen te komen en hun culturen te koesteren. SPARK Bilbao roept een kinderlijke verwondering op diegemeenschappen opnieuw met elkaar verbindt. – Corinna Otto, Museum Directeur Draiflessen Collection en curator van The Wellbeing Summit.

“Voor veel mensen voelt de huidige situatie beperkend, en het traditionele vuurwerk wordt steeds meer verboden. SPARK Bilbao is een plek van verwondering en een nieuw duurzaam alternatief om samen te vieren.” – Daan Roosegaarde.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments