HomeMusicMuziek producer worden? Lees dan gauw verder.

Muziek producer worden? Lees dan gauw verder.

Droom je van de dag dat jouw meesterwerk een hit wordt in de top tien? Wil jij een producer worden? Lees dan gauw verder om te leren hoe je een producer wordt. Een droom voor vele jongeren (maar ook ouderen, alles is mogelijk!) Wij helpen jou met dit artikel op weg en wie weet komt jouw droom uit. Er moet uiteraard wel voor gewerkt worden.

Hoe word ik nou een producer?

Hoe ga je dit aanpakken? Overweeg allereerst om een instrument te leren spelen. Je zou ook moeten proberen om eigen liedjes te componeren, misschien zelfs bladmuziek leren lezen. Om muziek te creëren en te manipuleren moet je leren hoe je een mengtafel moet gebruiken, maar ook muzieksoftware onder de knie krijgen. Een goede sequencer om mee te beginnen is Cubase.

Daarna is het belangrijk om de basis van het mixen te begrijpen. Begrijp wat het betekent om een nummer te mixen: alle verschillende geluiden moeten samenvallen in een vloeiende mix. Probeer te doen wat goed voelt. In het begin is het goed om je te richten op een bepaalde stijl, bijvoorbeeld hip-hop en R&B, maar je kan ook je richten op jazz of funky music. Hoe meer genres je onder de knie krijgt, hoe meer kans op klanten. Hip-hop is tegenwoordig helemaal in en wij focussen ons dan ook op urban talent.

Verder is het een goed idee om samen te werken met andere producers. Wees niet bang om andere producers te benaderen en om te vragen of hij of zij met je wil samenwerken.

Uiteraard, last but not least: netwerken. Vertel je familie en vrienden dat je muziek produceert. Maak business cards, flyers etc. Een klein budget? Geen probleem! Hier kan je professionele maar toch goedkope business cards krijgen. Je kan hier hulp met muziek krijgen, maar ook goede businesscards. De site voor creatievelingen.

Overtuigd om een producer te worden? Zorg dat je de juiste spullen hebt en ga aan de slag. Create, mix, produce and repeat.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments