HomeMusicPUUR, de biografie van Hef, verschijnt op 1 december

PUUR, de biografie van Hef, verschijnt op 1 december

Puur moet je lezen! Een puur verhaal. Wat is dit? Lees gauw verder.

Direct, liefdevol en altijd uit het hart: PUUR is het onverbloemde verhaal van een onverbloemde man die met zijn unieke rapstijl en rauwe overkomen al vijftien jaar waanzinnig geliefd is, zowel op de straat als bij de critici. Rapper Hef neemt geen enkel blad voor zijn mond. Niet in zijn muziek, ook niet in deze eerlijke, rauwe biografie. Open en eerlijk vertelt hij over een bijzonder leven vol hoogte- en dieptepunten, dat voerde van Rotterdam naar Amsterdam-Zuidoost en van Hoogvliet tot waar hij nu woont. Maar hij vertelt ook over de torenhoge eisen die hij aan zichzelf stelt als artiest, aan de vele verantwoordelijkheden die hij heeft voor de mensen om hem heen en over de dood van zijn moeder. Over alleen thuis op de bank zitten op oudejaarsavond en het verdwenen geloof in huisje-boompje-beestje. 
” Een soldaat wordt soms een tijd uitgezonden en dan komt hij weer thuis om een beetje bij te komen, maar ze hebben van alles meegemaakt, allemaal trauma’s en shit. Allemaal psychiaters die met ze gaan praten, want it’s a war out there man. Zo is het bij mij ook: ik weet niet meer hoe je moet functioneren in een normale wereld en daarom zit ik de hele tijd binnen. Zonder gezin, want ik weet niet hoe dat moet. De war ken ik, ik weet hoe ik daarin moet functioneren, maar het leven na de war snap ik nog niet.”
– Hef in PUUR
Pre-order PUUR hier
Hef (Julliard Frans, 1987) werd met zijn videoclip Puur in 2008 in één klap het gezicht van de Rotterdamse wijk Hoogvliet. Het in 2009 verschenen debuutalbum Hefvermogen kreeg in 2022 een tweede deel: Hefvermogen 2. Hef is naast artiest ook A&R-manager bij Top Notch/Noah’s Ark en host de succesvolle podcast Rookworst.

Erik Jan Harmens (1970) was twintig jaar geleden de eerste kampioen Poetry Slam van Nederland en publiceerde vijf dichtbundels en zes romans. Over zijn besluit niet meer te drinken schreef Harmens de bestseller Hallo muur. Hij maakt sinds 2019 een podcast over onverdoofd leven. Harmens werkt momenteel aan een omvattend boek over neurodiversiteit.
mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments