HomeMusicR&B talent Quessswho brengt lang verwachte EP "LITNEY" uit

R&B talent Quessswho brengt lang verwachte EP “LITNEY” uit

Exact 3 weken na de release van single ‘City Girl’ brengt Quessswho haar lang verwachte EP ‘LITNEY’ uit. Naast ‘City Girl’ staan ook het eerder gereleasde nummer ‘Santorini’ en samenwerkingen met bekende rappers als Sticks en de Belgische Chardy op de EP. Ook werkte er grote internationale producers mee aan de plaat, zoals Vianey OJ die eerder samenwerkte met artiesten zoals Kehlani en Meek Mill. Op de EP die vanaf vandaag te beluisteren is op alle streaming platforms wisselt Quessswho luchtige liedjes af met serieuze songs waardoor ‘LITNEY’ lekker weg luistert en allesbehalve een doorsnee R&B plaat is geworden. 

‘LITNEY’ is vanaf nu te beluisteren via alle streaming portalen
 

Quessswho draait al een tijdje mee in de scene en heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om haar status als rising R&B star waar te maken. Naast haar eigen muziek heeft ze ook meegewerkt aan hits voor grote namen als Jonna Fraser, Dio en Josylvio. Na een moeilijke periode waarin muziek een beetje naar de achtergrond verdween is ze sterker terug dan ooit met haar nieuwe EP ‘LITNEY’. Met deze release laat ze zien dat ze haar muzikale identiteit heeft gevonden en dat ze klaar is om de titel van beste R&B zangeres van Nederland te claimen.

Over Quessswho
In de VS zijn er bergen R&B-artiesten te bedenken die mainstream succes hebben, maar ook artistiek gezien interessant zijn. SZA, Jhene Aiko, Summer Walker, Bryson Tiller, H.E.R., ga zo maar door. In Nederland had je die niet echt, tot nu! Marques Durham, beter bekend onder haar artiestennaam Quessswho, werd geboren in Amsterdam, is een van de weinige Nederlandstalige R&B-zangeressen en de dochter van de welbekende van Gogh-dief Octave Durham.

Op haar zevende was ze voor het eerst te horen op het refrein van de track ‘Ome Def’ van rapper Def Rhymz. In 2015 ging ze een samenwerking aan met Jonna Fraser en samen maakte ze het liedje ‘Vergeten’, waarna het balletje begon te rollen. Nadat ze samen met rapper Hef het liedje ‘Droom’ maakte en hij haar aanspoorde om als vrouwelijke artiest de game over te nemen, besloot Quessswho serieus werk te maken van haar muzikale carrière. In 2017 kwam ze terecht bij Top Notch. Na het uitbrengen van meerdere singles, kwam haar eerste grote project genaamd ‘11’ uit in 2018. 

De afgelopen 2 jaar heeft ze een zware periode achter de rug gehad waardoor muziek op een zijpoort was gekomen. Haar vader belande in de gevangenis en ze kampte met een depressie. Nu is het weer tijd op de draad op te pakken. Met een nieuw team en label 220 Records (Division by Cruise Control) brengt ze op de valreep van 2022 haar langverwachte EP ‘LITNEY’ uit, waardoor 2022/23 het jaar van haar comeback is!

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments