HomeMusicSampha sluit zich aan bij Zane Lowe op Apple Music 1 om...

Sampha sluit zich aan bij Zane Lowe op Apple Music 1 om zijn nieuwe single “Spirit 2.0” te bespreken

Sampha vertelt Apple Music over de oorsprong van het nieuwe nummer “Spirit 2.0″…

Dit is absoluut een onderdeel van een project van de plaat, een album. Ik ben super enthousiast om het op een gegeven moment te delen. Ik heb dit nummer gedurende een bepaalde periode en door COVID geschreven en heb nogal wat dingen meegemaakt, zoals veel mensen. En het is een nummer waarvan ik het gevoel had dat ik het voor mezelf moest schrijven echt op het moment dat ik het schreef en de teksten kwamen over een bepaalde periode. Aanvankelijk waren het alleen de akkoorden en de melodie en de stemmingslijnen en zo … Ik schreef gewoon de akkoorden en de stemmingslijnen, en letterlijk was het gewoon in het park en keek omhoog en alleen het gevoel voelde gewoon als een meditatie en gewoon iets voelde op dat moment heel goed en ik had absoluut het gevoel dat ik iets had, en het was gewoon leuk. Alleen voor mij was het nogal iets persoonlijks. Een deel ervan zijn gewoon de natuurlijke invloeden die naar buiten kwamen. Het was de syncope van West-Afrikaanse muziek, want het was alsof ik in dat tempo schreef, het soort drums dat ik me voorstelde waren deze akoestische jungle-geïnspireerde drums.

Sampha vertelt Apple Music over terugkeer naar het uitbrengen van muziek …

Het is zo raar, soms voelt het meer als een droom als het echt daarbuiten in de wereld is en het collectieve bewustzijn het begrijpt, het is vreemd, maar het is fantastisch, het is mooi, en ik ben er dol op. Ik, maar ook andere artiesten gaan we vrij snel verder, dus soms voelt het als het eindelijk uit is als de laatste fase om hiermee verder te kunnen.

Sampha vertelt Apple Music over zijn songwritingproces en het terugluisteren naar zijn eigen muziek…

… als ik schrijf, schrijf ik niet veel en de muziek die ik schrijf en de dingen die blijven hangen, is over het algemeen het teken dat ik ernaar blijf luisteren en dat het goed voelt. En soms wil ik er nog een keer naar luisteren om er zeker van te zijn dat de gevoelens er nog steeds zijn, en soms is het ook als therapie voor mij, soms is het een manier voor mij om mezelf te heroriënteren. Dus ja, ik luister er zeker naar, misschien een beetje te veel. Vaak ga ik de studio in en heb ik geen concept of het is niet bedacht, maar ik zie de dingen waar ik steeds naar toe trek en de dingen die ik blijf noemen. En ik denk dat hoe ouder ik word, hoe meer ik de weerspiegeling kan zien, hoe meer ik me bewust ben van de weerspiegeling, maar toch is de output nog steeds behoorlijk louterend en zie ik gewoon wat erin zit, dingen die ik niet echt kan verwoorden woorden en het komt er gewoon zo uit.

Sampha vertelt Apple Music over zijn relatie met Drake

We hebben gewoon dingen met elkaar gedeeld en met elkaar gesproken. Het wordt episch als we samenkomen.

Sampha vertelt Apple Music over terugkeer naar het podium

Om eerlijk te zijn, ik voelde me behoorlijk angstig, het is een tijdje geleden dat ik als mezelf heb opgetreden met mijn eigen muziek en toen trad ik op met een nieuwe band en speelde ik wat van het nieuwe materiaal. Het was zo’n mooie ervaring. De mensen waren zo aardig en warm en gastvrij en gaven me echt een geweldige energie, zowel hier, ik ben op dit moment een New Yorker, als in Londen.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments