HomeMusicSef zou voor veel kunnen sterven maar niet voor een vlag.

Sef zou voor veel kunnen sterven maar niet voor een vlag.

Zijn nieuwe album is een zoektocht naar ideologie. Eens wat anders dan rapper over vrouwen en geld.

Wat zou er gebeuren als we iets minder realistisch zijn? Als we letterlijk en figuurlijk grenzelozer zouden durven denken? Dit is een greep uit de vragen die Sef stelt op zijn nieuwe album. Ik Zou Voor Veel Kunnen Sterven Maar Niet Voor Een Vlag is een hoopvolle schreeuw om systeemverandering en een zoektocht naar nieuwe, dynamische manieren van samenzijn. Uomo Universale, artiest en regisseur Sef heeft al een rijke carrière achter de rug en brengt hiermee zijn vijfde solo-album uit. Eerder verschenen al de singles ‘Land Dat Niet Bestaat’, ‘De Machine’ met Abel, ‘Anorak’ met Willem en ‘Houseparty’. Om de thema’s van het album kracht bij te zetten verschijnt er ook een film, die hij zelf regisseerde. Volgende week vrijdag staat hij in een uitverkocht Carré met het ‘El Salvador Ensemble’, waarna zijn tour door Nederland start. 
Luister ‘Ik Zou Voor Veel Kunnen Sterven Maar Niet Voor Een Vlag’ hier
“‘Ik Zou Voor Veel Kunnen Sterven Maar Niet Voor Een Vlag’ komt voort uit de realisatie dat er eigenlijk geen enkel groot sociaal construct bestaat waar ik mij vertegenwoordigd door voel. In mijn muziek spreek ik daarom mijn bezwaren, twijfels en zorgen uit over hoe onze systemen nu werken, en probeer ik te inspireren om mee te denken aan hoe dat beter kan. Niet alleen, niet alleen voor mij, maar samen voor ons allemaal. Ik wil niet meer cynisch of passief zijn, wij hebben allemaal meer invloed en inspraak op de wereld om ons heen dan we denken. Ik maak gebruik van mijn creativiteit en platform om bij te dragen.”
– Yousef Gnaoui (Sef)
Kunnen we op zoek naar andere, eerlijkere manieren van samenzijn die niet uitgaan van uitsluiting of onderdrukking? Kunnen we symbolen, mythes en verhalen bedenken waar iedereen bij mag horen? Die niet beperkt worden door arbitraire lands- of stadsgrenzen. Kunnen we nieuwe, dynamische “vlaggen” maken?
mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments