HomeMusicSon Little presenteert nieuwe single "inside out"

Son Little presenteert nieuwe single “inside out”

Some artistheat for you! Dit keer weer van Son Little.

“The Roots and Mavis Staples collaborator balances past and future with stylish precision on uplifting fourth LP.” — MOJO, ****

“the languid “deeper” and the joyous “stoned love” are full of spiritual healing, as self-doubt is replaced by a hard-won inner radiance” — Uncut, 8/10

Son Little brengt vrijdag, 9 september, zijn nieuwe album Like Neptune uit via ANTI-. Vandaag presenteert hij zijn laatste pre-release single, “inside out,” de opvolger in een reeks van prachtige singles – “deeper,” “stoned love,” en “6 AM.” Like Neptune is een open en kwetsbare portrettering van blijdschap en zelfacceptatie. Son Little zet zijn aanhoudende strijd met zijn eigen onzekerheid om in een prachtig opus over het overwinnen van generatie-trauma’s, met traditionele blues invloeden om zijn genezingsproces tot kunst om te kunnen vormen.

Op “inside out” vindt een tegelijk overdreven macho deel van Son Little kracht in kwetsbaarheid. “Het kwam heel snel bij me op en voelt heel natuurlijk,” zegt Son Little. “Ik heb de piano en de drums in een loop gezet en toen gefreestyled tot ik uitkwam op dit echo chamber effect en voila.” Met dit nummer wil Little een groove laten horen die is geïnspireerd op zowel RZA als Prince. 

Luister naar Son Little’s “inside out”

Like Neptune kwam tot stand in een cabin met uitzicht op de Delaware River ten noorden van New York. Aan het begin van de lockdown sorteerde Aaron Livingston (aka Son Little) door een kast en vond een paar dozen met daarin 72 van zijn oude notitieboeken. “Het oudste boek kreeg ik als kerstcadeau toen ik 9 was,” legt Livingston uit. “Daarin schreef ik brieven aan mezelf over wat er in mijn leven gebeurde. Eén pagina gaat over een buurman in Queens die me rond mijn vijfde seksueel misbruikte. Het was de eerste en enige keer dat ik dit feit zou erkennen tot na mijn 19e verjaardag, toen ik mijn moeder vertelde wat er was gebeurd. Ze smeekte me om in therapie te gaan. Ik ging onder protest. Maar mijn poging was niet oprecht. Ik was er niet klaar voor. Ik dacht dat ik me er wel doorheen kon slaan.” Jaren van angst, depressie, paniekaanvallen en existentiële angst volgden, vaak afgestompt of verdoofd door de effecten van alcohol, drugs of seks.

Een auto-ongeluk en arrestatie leidden hem uiteindelijk in 2017 terug naar therapie. Intensieve therapiesessies met progressieve methoden zoals EMDR en somatische genezing volgenden en Livingston begon, met de hulp van een vertrouwde therapeut, de oorsprong van zijn trauma te identificeren. Maar de grootste doorbraak kwam van Interne Familie Opstellingen, een methodologie die reacties op trauma triggers herkent als afzonderlijke entiteiten of ‘delen’ binnen de persoon, en vereist dat de patiënt in wezen gesprekken voert met de verschillende getraumatiseerde persoonlijkheden in zich.

Met het nieuwe album Like Neptune vestigt Son Little zich als rechtmatige fakkeldrager van de gevierde muzikale traditie die bekend staat als rhythm and blues. Hiermee volbrengt hij de ontmoedigende taak om zichzelf te confronteren en zijn sound tot voltooiing te brengen. Het resultaat is een tijdloos oeuvre dat zijn diepe innerlijke verlangen weerspiegelt om de meest stralende versie van zichzelf te kunnen zijn en een positieve kracht te worden in het leven van de mensen om hem heen.

Luister naar “deeper” van Son Little

Luister naar “stoned love” van Son Little

Luister naar “6 AM” door Son Little

Pre-order Like Neptune

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments