HomeMusicSoundsright kondigt Sor aan als headliner ADsterdam

Soundsright kondigt Sor aan als headliner ADsterdam

Op 5 juli aanstaande vindt de tweede editie van het creativity festival: ADsterdam plaats. Ook dit jaar is het Amsterdamse Soundsright officieel partner van het festival en hosten zij wederom de muziekstage onder de naam Soundsright INV/TES:. Dit jaar heeft Soundsright een groter muzikaal programma opgezet met inspirerende live acts en diverse talks. Eerder kondigden zij al de elektronische DJ-act Polynation en Kay Slice, een band die hun invloed haalt uit de hip-hop, en doet denken aan Ebo Taylor & Fela Kuti, aan. Vandaag treden zij naar buiten met de headliner voor ADsterdam, niemand minder dan mulitalent Sor.

De 27-jarige Amsterdammer Sor, geboren als Rosario Mussendijk staat bekend
om zijn unieke combinatie van klassieke muziek en hiphop en heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een indrukwekkend CV opgebouwd. Bij het grote publiek brak hij door met zijn deelname aan en winst van het televisieprogramma Maestro. Sindsdien heeft Sor zich verder ontwikkeld als een veelzijdig artiest en won hij onder andere twee Edison-awards. Ook speelde hij een prominente rol in het populaire programma Wie is de Mol?, waar hij de finale bereikte en liet zien dat hij niet alleen een bijzondere muzikant is, maar zich ook thuis voelt in de TV-wereld.

“We zijn onwijs blij om Sor aan onze line-up toe te voegen. Sor is niet alleen een onwijs populaire artiest, hij is ook zeer eigengereid en inspirerend. In zijn liveshows komt de craft van muziek ook goed naar voren, door bijvoorbeeld samen met strijkers te spelen. Als artiest heeft hij door de jaren heen zijn eigen speelruimte gecreëerd en laat hij zich door niks of niemand tegenhouden. Iets waar wij bij Soundsright ook voor staan.” Aldus Mari Koning & Joshua Petit, oprichters van Soundsright.

ADsterdam vult het gat tussen industry events en de traditionele festivals en combineert moeiteloos een uitgebreid programma panels en talks met de grootste spelers uit de industrie met een prachtig muzikaal en art- programma. Diversiteit en inspiratie zijn essentiële waarde voor het festival. Zo ook bij Soundsright INV/TES:. Want naast het feit dat de muzikale programmering, met zijn grote diversiteit aan acts, een grote bijdrage levert aan de algemene festivalsfeer tijdens het festival, zullen er ook talks/panels worden gehouden. Zo mag bijvoorbeeld de invloed van A.I. op muziek niet ontbreken. Hiermee wil Soundsright laten zien wat de mogelijkheden zijn met muziek, kennis delen en natuurlijk inspireren.

Ben je na Soundsright INV/TES: nog niet uitgedanst, blijf dan hangen voor de ‘afterparty’ die samen met de makers van Milkshake, Going Bananas, gehost wordt.

Het vernieuwde ADsterdam
Waar het festival vorig jaar nog plaatsvond onder de naam AmsterCannes heeft de organisatie het dit jaar over een andere boeg gegooid en is het festival heruitgevonden als ADsterdam – the space between Advertising and Amsterdam. Gezien het festival 2 weken na Cannes Lions plaatsvindt, biedt het alsnog voor een grote groep Nederlanders de kans om geïnspireerd te worden op creativiteit. ADsterdam focust zich op de  creative and advertising industrie, maar iedereen, van jonge creatieven tot global CMO’s, is welkom om inspiratie en creativiteit op te doen.

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments