HomeWritingHoe word ik een online tekstschrijver in 2024? UPDATE. Wordt het maar...

Hoe word ik een online tekstschrijver in 2024? UPDATE. Wordt het maar niet!

UPDATE:

Hoe word ik nou een online tekstschrijver in 2024? Nou vergeet dat maar. Hier is geen toekomst in. Tegenwoordig worden teksten met AI gemaakt en dan een beetje aangepast (a confessing). Ik denk dat er geen werk meer is als tekstschrijver of journalist anno 2030. 

Schrijven is je grote passie en je doet niets liever. Je hebt overal blaadjes liggen en bent altijd ideeën of teksten/songs etc aan het opschrijven. Dolgraag zou jij een tekstschrijver willen worden. Je zou graag als een freelancer werken voor verschillende bedrijven of in dienst bij een contentbureau of reclamebureau of bij een ander media bedrijf of tijdschrift.

Je kan het altijd proberen, maar ik denk niet dat hier nog veel werk in zal zijn in de toekomst. 

Allereerst kan je natuurlijk denken aan een opleiding communicatie, communicatiewetenschap of bijvoorbeeld journalistiek. In ieder geval een studie in de richting van media. Maar je kunt ook zelf een blog starten en jouw kunnen hierop laten zien. Misschien kan je het uiteindelijk wel leven van je blog en dus van jouw schrijfkunsten. Schrijven is eigenlijk ook een vorm van kunst. Als schrijver ben jij eigenlijk ook een kunstenaar. Je creëert iets origineels.

Veel getalenteerde schrijvers kunnen van nature al goed schrijven en hebben geen opleiding nodig. Vaak is een online cursus voldoende. Voor sommige is het zelfs genoeg om gewoon een hoop online blogs en sites te lezen en te bekijken en zelf veel te schrijven. Wil je toch graag een cursus volgen? Neem dan een kijkje bij deze cursus. Hier leer je de basis van schrijven.

Wil jij dus graag een tekstschrijver worden? Denk dan aan het volgen van een opleiding communicatie, communicatiewetenschap of journalistiek, in iedergeval iets richting media, maar je kunt ook denken aan een online cursus en dus voor zelf en thuis educatie gaan. Thuis educatie en zelf-educatie is toch een beetje de nieuwe educatie.

Tot slot, is het een goed idee om een blog te beginnen en daarop jouw kunnen te laten zien. Het hoeft niet moeilijk te zijn om te beginnen en het hoeft ook zeker niet duur te zijn. Je moet gewoon weten waar en hoe te kijken en met wie in zee te gaan. Geef jouw wensen aan, wat je mooi vind en wat je ongeveer wil hebben.

Just go for it and fight for your dreamjob of course.

 

 

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments