Tiktok is trending en het gaat volgens ons groter worden dan Instagram.

Kinderen en tieners laten steeds vaker Instagram, Facebook en Snapchat links liggen en gaan over Tiktok. De trend onder jongeren. De app is erg populair onder jongeren.

To start: Wat is TikTok eigenlijk?

TikTok is een gratis app voor iOS en Android waar gebruikers zichzelf filmen terwijl ze dansen, playbacken, zingen, of juist humoristische content maken. De video’s bewerk je met behulp van effecten en filters. Nadat de gebruiker de video, die meestal 15 seconden duurt, online plaatst, kunnen mensen de post liken en er op reageren en hier kan je dus miljoenen views en likes mee krijgen. De 36-jarige software-ontwikkelaar Zhang Yiming is de man achter ByteDance, het moederbedrijf van TikTok. Volgens een schatting van zakenblad Forbes is zijn vermogen gegroeid tot 16,2 miljard dollar, omgerekend 13,7 miljard euro. Like what? Deze man heeft een gat in de markt gevonden.

Wie gebruikt TikTok?

Zoals we al zeiden wordt het vooral door jongeren gebruikt. Veel ouderen kennen het niet. Inmiddels heeft TikTok al meer dan 1 miljard downloads behaald. Met 800 miljoen maandelijkse actieve gebruikers is TikTok een populairder platform dan LinkedIn, Twitter, Pinterest en het vergelijkbare Snapchat. Veel Instagrammers zijn overgegaan op Tiktok.

De TikTok app is inmiddels in meer dan 150 landen beschikbaar, in 75 talen. De grootste populariteit bevindt zich duidelijk in Aziatische landen. Ook in Amerika en Europa wordt de app steeds populairder. Sommige zijn wereldberoemd geworden door de app. Denk aan Tiktokker Addison Rae, die hangt met Kourtney Kardashian of denk aan Loren Gray.

Hoe verdienen TikTok influencers geld?

Waar YouTubers de mogelijkheid hebben om geld te verdienen met advertenties op hun content, hebben TikTok influencers dat niet. Dat is dus een groot verschil met deze app. Vaak verdienen de grote influencers geld, zoals hieroven genoemd, geld door een partnership aan te gaan met een bedrijf, of hun merchandise te verkopen.

Is tiktok de nieuwe Instagram? Het is in iedergeval een miljoenen business. Wat denken jullie?

Bron: Google, Beeld: Unsplash

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here