Verdiensten Spotify? Benieuwd? Wat verdienen die artiesten nou eigenlijk met Spotify?

De meeste mensen kennen Spotify wel. De streamingsdienst voor artiesten. Spotify is een digitale service voor muziek, podcasts en video’s waarmee je toegang hebt tot miljoenen nummers en andere inhoud van artiesten overal ter wereld.

Basisfuncties zoals het afspelen van muziek zijn gratis, maar je kunt er ook voor kiezen om te upgraden naar Spotify Medium.

Spotify betaald volgens bronnen artiesten ongeveer (0,44 tot 0,62 eurocent). Dit bedrag verschilt wel per artiest: zo is de een bij een platenlabel aangesloten, de ander niet. Een miljoen streams levert dus ongeveer tussen de 4000 en 6000 euro op. Dit valt best tegen. Tenzij je natuurlijk een grote artiest bent en miljoenen keren (of misschien wel een miljard keer) gestreamd wordt. Spotify is in 2006 opgericht door Daniel Ek en Martin Lorentzon en is verreweg de grootste muziekstreamingdienst.

De grote vraag: betaald Spotify nou ook het meeste van alle streamingsdiensten? Het antwoord is, nee. Voor de meeste artiesten is Spotify dus niet meer dan een leuk zakcentje en geen grote kostenpost. Zij zullen hun vermogen dus vooral middels concerten en campagnes moeten aanvullen wat nu erg lastig is. Andere streamingsdiensten zijn Apple Music, Deezer etc.

Verdiensten Spotify? Niet zo heel veel dus. Alleen de hele grote artiesten verdienen er veel geld mee. Voor de meeste is het gewoon een extra zakcentje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here