HomeArt & DesignWoordkunstpodia van Amsterdam verzamelen zich in het Westerpark

Woordkunstpodia van Amsterdam verzamelen zich in het Westerpark

Op zondag 23 juni keert Wilde Woorden terug naar het Westerpark in een nieuwe vorm. In samenwerking met acht Amsterdamse woordkunst-evenementen staat er een internationaal programma voor je klaar met spoken word artiesten, dichters, storytellers, vocalisten en schrijvers. Er zal in het Nederlands, Engels, Sranantongo en Arabisch worden voorgedragen.  

Wilde Woorden in het Westerpark is een initiatief van Stichting De Verteller waar je sinds 2020 kunt genieten van goed gezelschap, taal, woordkunst en het park zelf. Op het openluchtpodium worden gedachten, verhalen en gedichten gedeeld en zie je naast spoken word artiesten ook schrijvers, dichters, rappers, theatermakers en bijzondere muzikanten voorbij komen.

Voor de editie van deze zomer bundelt Wilde Woorden haar krachten met acht andere organisaties die woordkunst-evenementen in Amsterdam produceren. Oprichter Justin Samgar heeft de intentie om dit jaarlijks te doen en in samenwerking verder te groeien. “Mijn droom is dat alle literaire organisaties van Amsterdam gewoon één keer per jaar hier samenkomen om iets moois te doen voor de Amsterdamse liefhebbers van taal en woordkunst. ”

Het programma is zorgvuldig samengesteld in samenwerking met Mezrab, Maqam, Word Up, Stichting Granate, Poetry Night A’dam, Veelzeggend, Nascosto en Volmondig.

Naast de woordkunstenaars op het podium tegenover de Espressofabriek zijn ook de Schone Schrijvers aanwezig. Deze sneldichters schrijven gedichtjes op maat voor een ieder die op de terrassen zit van Pacific en het Ketelhuis. Een mooi aandenken aan een dag vol poëtische momenten en menselijke verhalen.

LINE UP

Blaxtar

Salah Eddine Mesbah (Marokko)

Gershwin Bonevacia

Zulile Blinker (Suriname)

Lelie Danesh

Raffi Feghali (Libanon)

Farah Badloe

Niels Caszo

Luan Buleshkaj

Jackie Ashkin

Wilde Woorden in het Westerpark

Datum: Zondag 23 juni

Tijd: 14:00 – 15:30 & 17:00 – 18:30

Locatie: Westerpark, tegenover de Espressofabriek

Entree: Vrije toegang

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments