HomeMusic"38th & Chicago" is de eerste single van het aanstaande album “1978”

“38th & Chicago” is de eerste single van het aanstaande album “1978”

Bijzonder talent is dit. Lees gauw verder.

José James, de internationaal geprezen jazz-zanger voor de hiphopgeneratie kondigt ‘38th & Chicago’ aan, de eerste single van zijn aankomende album “1978”. Het nummer is vernoemd naar het kruispunt in James’ woonplaats Minneapolis waar George Floyd in 2020 op tragische wijze werd vermoord. Het is een verkenning van hoop, verdriet en doorzettingsvermogen in het licht van politiegeweld tegen de zwarte gemeenschap.

STREAM 38TH & CHICAGO HIER

Dit komt dichtbij,” legt James uit. “Te dichtbij. Ik ben daar een paar straten vandaan opgegroeid en gaf mijn eerste concert in Powderhorn Park. Ik ben een miljoen keer langs die winkel gelopen, dit had ik makkelijk kunnen zijn.”

Muzikaal gezien betekent 38th & Chicago een nieuwe start voor James en een verkenning van zijn Afro-Latijnse afkomst. Geproduceerd door James en met een all-star ensemble waaronder Grammy genomineerden Pedrito Martinez (Camilla Cabello), Marcus Machado (Daniel Ceasar) en David Ginyard (Blood Orange), combineert het nummer Latin Jazz, soul en R&B tot een krachtig pleidooi voor verandering.

Het volledige album “1978”, dat op 4 april 2024 wordt uitgebracht, doet denken aan de maatschappelijk bewuste feelgood vibes van Marvin Gaye, Prince en Stevie Wonder. James verkent ook vakkundig de grenzen van de zwarte muziek buiten zijn eigen achtertuin, met de Braziliaanse rijzende ster en recente Latin Grammy-genomineerde Xenia França en de Congolees-Belgische rapper/filmmaker Baloji.

James is geen onbekende op het gebied van maatschappijbewuste muziek. In 2015 maakte hij samen met Talia Billig (president, Rainbow Blonde Records) de protestvideo Peace Power Change,samen met andere creatieven Robert Glasper, Keyon Harold en Rich Medina. In datzelfde jaar bracht Blue Note Records “Yesterday I Had the Blues: The Music of Billie Holiday” uit, met een beklijvende versie van “Strange Fruit” door James. In 2020 bracht hij When They See Us uit – oorspronkelijk bedoeld voor Ava DuVernay’s veelgeprezen drama met dezelfde naam – in solidariteit met de families, activisten, demonstranten en gemeenschappen die actief werken aan het stoppen van politiegeweld en systemisch racisme tegen de zwarte gemeenschap.

José James staat op 7 november in Doornroosje (Nijmegen) en op 9 november in PAARD (Den Haag).

Ga voor de volledige lijst met tourdata naar www.josejamesmusic.com.

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments