HomeMusicADE 2023: Een Ultieme Gids om te Feesten én te Herstellen

ADE 2023: Een Ultieme Gids om te Feesten én te Herstellen

Amsterdam zal weer gonzen van de beats, lichtshows en energieke feestgangers tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) van 18 tot 22 oktober. Een evenement waar muziekliefhebbers, DJ’s en artiesten uit alle hoeken van de wereld samenkomen om te genieten van de elektronische muziek in al haar facetten. Maar hoe overleef je deze vijfdaagse muziekmarathon en hoe zorg je voor een soepel herstel nadien? Hier is je uitgebreide gids!

Voorbereiding: Leg de basis voor een onvergetelijke ervaring

 • Hydratatie als prioriteit

Begin nu al met het opbouwen van een goede hydratatie basis. Een goed gehydrateerd lichaam kan beter omgaan met de uitdagingen van lange nachten en dansen. Denk hierbij niet alleen aan water, maar ook aan hydraterende voedingsmiddelen zoals komkommer en watermeloen.

 • Slaap, de onderschatte held 

Probeer in de week voorafgaand aan ADE extra slaapmomenten in te bouwen. Een powernap hier en daar en zorgen voor een goede nachtrust zullen je lichaam voorbereiden op de intensieve nachten die komen gaan.

 • Voeding, en brandstof

Focus op voedingsmiddelen die je energie geven en je immuunsysteem ondersteunen. Denk aan groenten, fruit, noten en zaden, en vergeet niet om voldoende eiwitten binnen te krijgen voor spierherstel na die dansmarathons.

Tijdens ADE: Geniet met volle teugen, maar doe het verstandig

 • Balans in je drankje

Geniet van je biertje of cocktail, maar wissel af met non-alcoholische dranken of water om uitdroging te voorkomen en de volgende dag een beetje dragelijker te maken.

 • Oren op eerste plaats

Investeer in kwalitatieve oordoppen. Muziek oordoppen dempen het geluid zonder de kwaliteit te verliezen, waardoor je kunt genieten zonder je gehoor te beschadigen.

Op zoek naar goede muziek oordoppen? Bekijk dit dan eens.

 • Veiligheid eerst

Zorg dat je altijd bij je vrienden blijft, stel een ontmoetingspunt vast voor het geval je elkaar kwijtraakt, en let op elkaar. Feesten is het leukst als iedereen het veilig en gezellig houdt.

Na het feest: Herstel en koester de herinneringen

 • Hydratatie, de dag na

Blijf de dag na het feest hydrateren. Je lichaam heeft het nodig om te herstellen en alle afvalstoffen af te voeren. Kokoswater is een geweldige optie vanwege de natuurlijke elektrolyten.

 • Voed je Lichaam

Kies voor antioxidantrijke voeding zoals bessen, noten en donkere chocolade om je lichaam te helpen herstellen en oxidatieve stress tegen te gaan.

 • Supplementen als ondersteuning

Overweeg supplementen zoals 5-HTP om je serotonine niveau te ondersteunen en je slaapkwaliteit te verbeteren, zonder expliciet te refereren aan het gebruik van stimulerende middelen.

Benieuwd naar andermans ervaringen met 5-HTP? Lees dit dan eens.

 • Rust en reflectie

Neem de tijd om bij te komen met voldoende slaap en misschien een ontspannende wandeling door de stad. Reflecteer op de geweldige momenten en deel je ervaringen met vrienden.

 • Beweging en Meditatie

Een lichte workout of yoga kan je helpen om je sneller weer jezelf te voelen. Meditatie kan ook een fijne manier zijn om je geest te kalmeren na alle prikkels.

ADE is een evenement om te koesteren, van de beats die door je lichaam gieren tot de lachende gezichten van nieuwe en oude vrienden. Door verstandig te feesten en goed voor jezelf te zorgen, wordt het een ervaring om nooit te vergeten, zonder de ongewenste nasleep. Dus, trek je dansschoenen aan, bereid je voor, en duik in de betoverende wereld van ADE!

Disclaimer: Dit artikel promoot op geen enkele wijze overmatig drinken of het gebruik van illegale substanties. Feest verantwoordelijk en zorg voor jezelf en elkaar!

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments