HomeMusicAminé en KAYTRANADA vertellen Apple Music over hun gezamenlijke KAYTRAMINÉ-project, de invloed...

Aminé en KAYTRANADA vertellen Apple Music over hun gezamenlijke KAYTRAMINÉ-project, de invloed van Pharrell, Big Sean, de mogelijkheid van liveshows en meer

Aminé en KAYTRANADA voegen zich bij Zane Lowe in de studio op Apple Music 1 om hun nieuwe samenwerkingsproject KAYTRAMINÉ te bespreken. Ze bespreken de uitdagingen om samen te komen voor een volledig gezamenlijk album, wat ze leuk vinden aan samenwerken met elkaar, de invloed van Pharrell en baanbrekende hiphopproducers, het inschakelen van Big Sean voor “een van de beste coupletten van het jaar”, de mogelijkheid om toeren door het album, en meer.

Aminé vertelt Apple Music dat ze verrast was door de uitdagingen van het werken aan een gezamenlijk album…

Eerlijk gezegd, alleen ik en Kay wisten dat we dit altijd al samen wilden doen. Hij was een van de eerste producers die ooit contact met me opnam voordat de wereld zelfs maar wist wie ik was in 2014, 2015… we waren er net een minuut mee bezig en het voelde gewoon als met zijn schema en mijn schema, het is heel moeilijk om collab albums  samen te stellen, omdat we gewoon onze afzonderlijke carrières en onze afzonderlijke levens hebben en we afzonderlijke teams hebben. Er is toewijding voor nodig en er zijn mensen voor nodig die gewoon met elkaar willen werken. Je weet wat ik bedoel? Veel collab albums komen nooit echt uit, alleen vanwege verschillende manieren waarop ze werken. Ik wist nooit hoe uitdagend dit was totdat we het deden en het is het zo waard. Dus het zien dat het werd uitgebracht, was gewoon zo’n, ik weet het niet, gewoon zo’n verademing voor mij. Het voelde gewoon heel goed. Ik denk dat wanneer ik en Kay in de studio komen, het altijd zo leuk is.

Aminé over zijn favoriete onderdeel van de samenwerking met KAYTRANADA…

En ik denk dat we voor ons gewoon heel enthousiast zijn om onze hiphop-kant te laten zien. We zijn als echte, echte hiphopfans. Hij is gek op de hiphopbeats. Daarom was het zo opwindend voor mij om op deze beesten te springen die veel mensen niet van hem te horen krijgen. Je weet wat ik bedoel? Dus dat was het spannende deel voor mij. Ik wilde er gewoon niet in komen terwijl hij gewoon precies deed wat mensen verwachten. Ik wilde iets met hem doen dat net zo anders was en heel erg leuk voor ons.

… er waren veel momenten waarop ik niet zeker wist of ik op deze beat of die beat wilde springen, en Kay was daar en duwde me gewoon. Net als: “Yo, je zou dit moeten doen. Ik denk dat je dit kapot maakt.” En dan ging ik naar binnen en gaf het een kans en hij had gelijk en ik vond het geweldig. Dus de meeste producenten waarmee ik werk, pushen me niet echt zo. Maar werken met iemand die zo machtig is als deze man, betekent dat we echt samenwerken. Dit is een collab album. Ik wilde niet dat al mijn ideeën de beslissing zouden zijn. Ik wil dat de helft ook allemaal van hem is.

…niemand hier kent het proces dat nodig was om dit album te maken. Het ziet er echt gemakkelijk uit en het ziet er geweldig uit, maar er is veel hard werk in gestoken. Er zijn veel mensen die niet eens hier in deze ruimte zijn en die ons hebben geholpen om dit mogelijk te maken. Ja, het was veel.

KAYTRANADA vertelt Apple Music over in de studio zijn met Aminé…

…het is nooit werk. Het was altijd gewoon dat wij de hele tijd plezier hadden. Het was nooit serieus. Het was altijd een kunstuiting van ons beiden.

KAYTRANADA over beïnvloed worden door Pharrell…

In mijn gedachten is het natuurlijk super, super invloedrijk voor veel rappers en natuurlijk alleen producers. Maar veel ervan is voor mij ook gewoon algemene stijl en hoe je gewoon je eigen identiteit kunt creëren. Ik denk dat ik Pharrell zo altijd zeg, als jonge… Ik merkte niet echt dat toen ik jonger was totdat ik ouder werd, hoeveel hij gewoon een stempel drukte op wie hij was als persoon, visueel, stilistisch , muzikaal. Net alsof het allemaal zo goed in elkaar zat en daar was ik altijd zo jaloers op, gewoon opkomen als artiest. Ik had zoiets van, man, ik moet uitzoeken wat mijn ding is. Je weet wat ik bedoel?

Man, het zijn echt de vibes die hij door de jaren heen heeft meegebracht, van mijn jeugd tot mijn tienerjaren en mijn volwassenheid. Het is zoals ik al zei, iedereen wil zijn zoals hij. Ik denk dat hij een inspiratie is in termen van, oké, hoe dan ook jezelf klinken en dan zelfs op de radio eindigen. Je weet wat ik bedoel? Voor mij wil ik hetzelfde zijn in termen van, oké, alsof ik mijn geluid heb, ook het Kaytranada-geluid. Ik hoop dat het ook via de radio doorbreekt. Dus het is een soort inspiratie van, oké, ik ga mijn identiteit behouden, zoals Adam zei. Dus ik meen het, weet je? Ik denk gewoon dat ik hetzelfde wil doen, weet je? Dus dat is een beetje mijn hoofddoel.

KAYTRANADA over zijn invloeden op hiphop als producer…

ik ben een leerling van Dilla, Madlib, Just Blaze, al die producers eigenlijk, ik denk nog steeds aan ze, zelfs als ik elektronische muziek maak.

KAYTRANADA vertelt Apple Music over het opnemen van “Een van de beste verzen van het jaar” van Big Sean…

Sean is iemand die ik natuurlijk in dat licht zie. Hij is een artiest waar ik al jaren naar opkijk… Ik heb altijd geweten dat hij deze beat kapot zou maken. Dus ik zat een jaar lang achter hem aan, alleen maar om hem op dit couplet te krijgen. En hij contacten mij en hij had familie… Ja, hij is een vader. Hij gaf ons letterlijk een van de beste verzen van het jaar. Het was geweldig om eindelijk die verse te ontvangen. Hij FaceTimede me en het was een geweldig moment. Ja, daar was ik dus echt hype over.

KAYTRANADA over de mogelijkheid van liveshows van KAYTRAMINÉ in de toekomst…

We gaan zeker shows maken. We gaan zeker shows hebben, ik zou zeggen dit jaar, later dit jaar… we hebben er een paar gehad, hoe kan ik dat zeggen? We hadden bevestigingen voordat we er over nadachten om het album uit te brengen. Dus daar hebben we wat conflicten qua planning, ,maar daar werken we zeker aan, weet je. We gaan het zeker tot leven brengen.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments