HomeFashionAmsterdam Fashion Academy presenteert de afstudeermodeshow van 2022

Amsterdam Fashion Academy presenteert de afstudeermodeshow van 2022

Van een non-binaire collectie tot 3D-ontworpen outfits, zeven BA (Hons) Fashion Design-studenten toonden hun afstudeercollecties.

Lees gauw verder.

Helaas konden we er niet bij zijn wegens vakantie, maar hier een leuk artikel over de show.

Op zaterdag 18 juni 2022 hield de Amsterdam Fashion Academy, gevestigd aan de Nieuwe Herengracht 103, haar 2022 Graduation Fashion Show. Zeven BA (Hons) Fashion Design-studenten toonden hun collecties aan de pers, professionals uit de industrie, vrienden en families, met het prachtige historische gebouw van de Amsterdam Fashion Academy als backdrop. Tijdens de show werden onder andere een non-binaire/gender fluid luxecollectie, een collectie volledig ontworpen op Clo3D en een parodiecollectie die gebruik maakt van merklogo’s en stijlen die de populaire cultuur en het consumentisme van het Italië van de jaren 80 vertegenwoordigen getoond. Naast de modeshow was er ook de mogelijkheid om de tentoonstelling te bezoeken bestaand uit de afstudeerprojecten van studenten van zowel BA (Hons) Fashion Design als BA (Hons) Fashion Business studenten.
 
Door Covid-19 kon de afstudeermodeshow de afgelopen twee jaar niet plaatsvinden. In plaats van een modeshow toonden de studenten hun eindcollecties via een fashion video. Dit jaar konden de studenten de show eindelijk weer organiseren en de zeven afstudeerstudenten stelden de gasten niet teleur. Van de professioneel geproduceerde prêt-à-porter collectie van Nathan Barilari Hassan, de handgemaakte dromerige stukken van Janina Kraft, de gebreide stukken geïnspireerd op geestelijke gezondheid door Mia Skjæret Hanssen tot het belangrijke statement wat Valerie Bogaert met haar ontwerpen maakt, de studenten slaagden erin om indruk te maken op de gasten met hun unieke collecties.
 
Naast de lessen op de Amsterdam Fashion Academy kregen de studenten tijdens de driejarige studie aan de Amsterdam Fashion Academy ook de kans om een stage te lopen en binnen de mode-industrie te werken aan diverse projecten bij merken als Viktor & Rolf, Atelier Reservé, Iris van Herpen en Bas Kosters Studio.

ieuwe locatie
De Graduation Fashion Show was het eerste grote evenement op de nieuwe locatie van The Amsterdam Fashion Academy. Eerder dit jaar nam de Amsterdam Fashion Academy haar intrek in het elegante en historische pand uit 1685 aan de Nieuwe Herengracht 103. Het gebouw combineert monumentale elementen met een frisse en moderne look-and-feel en zorgt voor een prettige omgeving waar studenten zich volledig kunnen ontplooien.
 
De Amsterdams Fashion Academy
De Amsterdam Fashion Academy (AFA) is een particuliere internationale mode-universiteit van het hoogste niveau die in het VK geaccrediteerde bacheloropleidingen op universitair niveau aanbiedt met Honours in Fashion Design en Fashion Business. Het verschil tussen AFA en andere scholen is dat AFA een toegewijd opleidingscentrum is voor kleinschalig, leerlinggericht leren in een persoonlijke en ondersteunende omgeving. Dit zorgt ervoor dat elke student telt en als een individu wordt behandeld. Alle studenten bij AFA zijn uniek met hun eigen behoeften en talenten die AFA koestert, ondersteunt en assisteert, zodat ze zich allemaal naar hun volledige potentieel kunnen ontwikkelen. AFA is onderdeel van Luiss University uit Italië en in de Industry Board zitten professionals van merken als Hugo Boss, Dr. Martens en Nike.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments