HomeMusicBabs geeft zichzelf bloot in nieuwe dancy, pop single 'Kwetsbaar'

Babs geeft zichzelf bloot in nieuwe dancy, pop single ‘Kwetsbaar’

 

Gister bracht Babs een nieuwe single uit. Een dansbare, elektronische pop track over jezelf kwetsbaar opstellen en de angst voor het voelen van sterke, negatieve emoties. Waar Babs haar vorige liedjes vooral maatschappelijk betrokken teksten bevatten, is deze single een stuk persoonlijker.

2022 was een jaar vol bloei voor Babs. Met een nominatie en show bij de Song van het Jaar Festival (3voor12), een verpletterende Popronde als een van de meeste geboekte artiesten én 3voor12 Talent was ze niet te stoppen afgelopen maanden. Ze eindigde haar najaar met een knallende show in de Melkweg, terwijl deze groeispurt ongehinderd doorzet in 2023. Zo heeft ze op haar vorige EP, Contrast, die ze in januari uitbracht, een feature van formaat binnen met Willie Wartaal op de focus track Altijd Tijd. 21 januari speelde ze in de Oosterpoort tijdens Noorderslag waar ze indruk maakte. 3voor12 nam haar mee in de Top 25 van beste shows van het festival. “Het is heel gezellig vooraan, en ook achteraan wordt er voorzichtig gedanst. De foyer is aan het einde van de set nog helemaal vol.” – 3voor12. Ook verschijnt ze met haar show op Noorderslag in recensies van o.a. Trouw en NRC. “Een leuke nieuwe naam is rapper Babs. Ontwapenend in haar veelkleurige outfit en half zwart/half blonde kapsel, rapt ze, vrolijk en aanstekelijk springerig, over behoorlijk serieuze issues: beeldvorming, het niet in hokjes passen, genderdiversiteit.” – NRC. Alsof dat nog niet genoeg was heeft ze in februari vier supportshows voor MEROL gedaan.

‘Kwetsbaar’ is sinds gister te beluisteren via alle streaming portalen 

Over Babs
Babs produceert, componeert en schrijft haar tracks van top tot teen. Hierin heeft ze een eigen sound gevonden die de hoeksteen van haar producties vormt, terwijl de teksten haar kritische blik op de wereld representeren. Kwetsbaar is een energieke, elektronische pop-rap single met tekstueel gezien een persoonlijk verhaal. Toch brengt Babs het zoals altijd met een brede glimlach.

Dit festivalseizoen zullen we haar zien op tientallen festivals waaronder, o.a, Paaspop, Bevrijdingsfestival Wageningen, Nijmegen en Den Bosch en de Zwarte Cross. In september gaat haar allereerste eigen clubtour van start, met shows in Paradiso, Tivoli, Simplon en Gebr. Nobel.  Klik hier voor het volledige tourschema.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments