HomeMusicBabs rekent af met eigen trauma in ‘Geen Ja In M’n Nee’

Babs rekent af met eigen trauma in ‘Geen Ja In M’n Nee’

Babs die we vooral kennen van haar vrolijke upbeat poppy raps komt nu met het persoonlijke en serieuze nummer ‘Geen Ja In M’n Nee’. Het nummer gaat over seksuele intimidatie, misbruik en grensoverschrijdend gedrag en is helaas gebaseerd op Babs haar eigen ervaringen. Ondanks dat Babs het uitbrengen van ‘Geen Ja In M’n Nee’ erg spannend vindt, omdat ze zich heel klein en kwetsbaar voelt wil ze met het uitbrengen van deze track andere mensen die hetzelfde hebben meegemaakt een hart onder de riem steken en stigma’s rondom dit onderwerp doorbreken.

‘Geen Ja In M’n Nee’ is vanaf 28 juli 2023 te streamen via alle portalen

De muzikant had haar eigen trauma een aantal jaren weggestopt, maar toen ze in therapie ging kwam het onderwerp toch weer naar boven. Voor Babs werkt het schrijven van muziek helend en zo wist ze door het schrijven van ‘Geen Ja In M’n Nee’ kracht te halen uit haar trauma.

Babs zegt het volgende over het nummer: “Ik vind het spannend om deze track uit te brengen, want normaal gaat mijn muziek over de maatschappij en nu is het een heel persoonlijk nummer geworden. Tegelijkertijd is het helemaal niet zo persoonlijk, omdat heel veel mensen dit meemaken en zich in de situatie zullen herkennen.”

Over Babs
Babs produceert, componeert en schrijft haar tracks van top tot teen. Hierin heeft ze een eigen sound gevonden die de hoeksteen van haar producties vormt, terwijl de teksten haar kritische blik op de wereld representeren. Als een van de weinige vrouwelijke producers (maar 2% van alle producers wereldwijd is geen man), maakt Babs het haar missie om op te komen voor vrouwelijke en gender non-conforming producers en audio-engineers. Dit doet ze enerzijds door het gesprek aan te gaan en zo zichtbaarheid te vergroten, maar ze probeert ook actief vrouwen en gender non-conforming producers bij haar muziek en team te betrekken.

Dit festivalseizoen is Babs te zien op tientallen festivals, zo trapte ze het seizoen af op Paaspop en zal ze nog op diverse andere festivals te zien zijn. Ze stond ook op o.a. Bevrijdingsfestival Wageningen, Nijmegen en Den Bosch, Pride Utrecht en zal nog te zien zijn op de Zwarte Cross. In september gaat haar eerste eigen clubtour van start, met shows in Paradiso, Tivoli, Simplon en Gebr. Nobel. Klik hier voor het volledige tourschema.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments