HomeMusicsor laat nieuwe muziek horen op Bae Doven No. 2.

sor laat nieuwe muziek horen op Bae Doven No. 2.

Een talent die we graag in de spotlights zetten.

Dat sor een van de meest veelzijdige muzikanten is van Nederland bewees hij al door Maestro te winnen. Zijn passie voor zowel hiphop als klassieke muziek is duidelijk terug te horen op het album Bae Doven, waarvan hij vandaag het tweede deel uitbrengt. Opvallend is de samenwerking met pianist en componist Wibi Soerjadi. Ook werkt hij op dit album o.a. samen met de Grammy-winnende producer Roselilah. Eerder deze week was hij te zien bij POP22, het nieuwe TV-programma van Matthijs van Nieuwkerk en Ilse de Lange, en liet hij de single ‘Lost Souls’ al horen bij Khalid & Sophie. Hiermee gaf hij een voorproefje van zijn opkomende show in het Concertgebouw op 26 mei met het Sorkest, bestaande uit drieënvijftig musici en zangers. Ook heeft hij net zijn Bae Doven tour aangekondigd. Later dit jaar volgt het derde en laatste deel van de trilogie.

Beluister zijn muziek hier: sor – Bae Doven No. 2

“ Door minder te gaan horen, ben ik meer gaan luisteren.
– sor
sor is niet alleen rapper maar ook producer, toetsenist, componist, schrijver en dirigent. Oftewel een allround talent.

In februari 2018 kreeg hij te maken met gehoorverlies, wat hem alleen maar creatiever heeft gemaakt in zijn werk. De albumtitel  Bae Doven is een speling op een van de componisten wiens werk hij herinterpreteert, maar ook op een van de gelijkenissen tussen hen; ze zijn beiden muzikant met gehoorproblemen. sor is een pionier in het clashen van klassiek met hiphop, en met zijn uitvoering in het Concertgebouw schrijft hij geschiedenis. Na het succes van het debuutalbum, dat inmiddels op de miljoenen streams zit, draagt sor  Bae Doven nu weer naar een volgend level. 
mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments