HomeFashionInvloedrijke vrouwen in de modewereld. Benieuwd?

Invloedrijke vrouwen in de modewereld. Benieuwd?

Wil jij graag een carriere in de mode industrie? Dan moet je uiteraard wel weten wie de invloedrijke vrouwen zijn in de modewereld en bij wie je dus moet zijn;).

Who run the world? Exactly: Girls, Ladies, Women! In de mode wereld hebben veel vrouwen het voor het zeggen en hier zie je er een aantal voorbij komen:

1.Anna Wintour

Als je de film The Devil Wears Prada hebt gezien, dan ken je ook Anna Wintour. Van alle invloedrijke vrouwen in de modewereld wordt zij gezien als de belangrijkste. Al op jonge leeftijd werkte ze als fashion editor voor verschillende grote magazines, zoals Harper’s Bazaar en New York Magazine. In 1987 kreeg ze de leiding over Condé Nast, de uitgeverij van Vogue. Een jaar later kwam ze alweer terecht bij Vogue America en daar drukte ze direct haar eigen stempel op het blad.

Alle bekende gezichten vond Anna maar niets, dus richtte ze zich op meer doorsnee modellen. Dat deed ze met succes, want naast fashion icon is ze ook de meest gerespecteerde modejournalist ter wereld. Opzoek naar meer Boss ladies? Lees dit dan eens;)

2. Miuccia Prada

Absoluut iemand die hoort bij de invloedrijke vrouwen in de modewereld, is dé vrouw die sinds 1978 aan het hoofd staat van Prada. In het begin was de modewereld niet zo enthousiast over haar kwaliteiten, maar ze heeft het tegendeel bewezen. Prada is nu miljoenen waard. 

Bijzonder aan Miuccia Prada is, is dat ze altijd doen wat ze zelf wil. Kijken naar andere merken doet ze niet. Haar eigen stijl is waar Prada om bekendstaat. Ze ontwerpt op basis van haar eigen gevoel en dat zie je ook in de collecties. Haar stijl is minimalistisch en een combinatie tussen traditioneel en modern. 

3. Donatella Versace

Donatella Versace staat sinds de dood van haar broer Gianni aan het hoofd van het Italiaanse Versace. Het merk werd in 1978 opgericht door Gianni Versace. Ze heeft dit merk een vrouwelijke en feministische touch gegeven en hoort dus ook zeker bij de invloedrijke vrouwen in de modewereld. Zo vindt ze het belangrijk dat het merk door vrouwen van alle maten kan worden gedragen. Ze heeft samengewerkt met grote namen zoals Beyoncé, Lady Gaga en Madonna. Ze werd voor haar bijdragen aan de modewereld beloond met verschillende awards. Zo mocht ze o.a. de award voor Fashion Designer of the Year in ontvangst nemen in 2012 en 2016. Ze werd ook uitgeroepen tot Vrouw van het Jaar in 2010.

Klaar voor die carrière in de mode wereld? Lees dan gauw dit artikel and go for it!

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments