HomeWritingVrouwelijke onderneemster? 3 boeken die je moet lezen!

Vrouwelijke onderneemster? 3 boeken die je moet lezen!

Vrouwelijke onderneemster? Lees dan gauw verder.

Voor alle creatievelingen en ondernemers onder ons: het hoeft niet duur te zijn om te ondernemen. En ondernemers komen overal vandaan. Je kan ook al ondernemen met weinig. Als ondernemer is het handig om jezelf te blijven ontwikkelen en goede boeken te lezen die bijdragen aan jouw creatieve ondernemende journey. Het zijn niet alleen boeken over ondernemende vrouwen, maar deze vrouwen geven ons ook een kijkje in hun persoonlijke leven en hun leven als vrouwelijke onderneemster. Het geeft de ups and the downs weer van het leven als een creatieve onderneemster.

1.Anna Nooshin

Op 1 staat uiteraard Anna Nooshin: De Founder van de populaire vrouwen website: nsmbl.nl (ENSEMBLE) heeft een boek geschreven: On top! On Top is een inspiratiegids voor jonge vrouwen, vol humor en herkenbare situaties. In On Top deelt ze haar tips en ideeën over hoe ook jij het beste uit jezelf kunt halen. Ze verpakt deze tips in een eerlijk (succes)verhaal, geïllustreerd met vele mooie – never seen before – privéfoto’s waarbij Anna niet terugdeinst om zichzelf van een andere kant te laten zien. Een super boek voor vrouwelijke ondernemers. Anna Nooshin is niet alleen de founder van een populair vrouwen tijdschrift en dus online ondernemer, maar ook fashion blogger en online influencer. Anna schopte het in 2015 als enige Nederlandse blogger tot de finale van de STYLIGHT Fashion Influencer Awards in the categorie “Most Succesful Blogger Business”. Nu ze de digitale wereld heeft veroverd, maakt ze ook haar intrede op de televisie. Sinds december 2015 is zij te zien als lifestyle-deskundige bij RTL-Boulevard. In haar boek vertelt ze alle ins en uit. Verder heeft ze inmiddels een lijn bij Hunkemoller en heeft ze een eigen sieradenlijn en verder doet ze inmiddels nog veel meer. Het boek: een echte aanrader!

2. Girlboss

Girlboss van Sophia Amuroso. Sophia Christina Amoruso is een Amerikaanse businessvrouw. Op haar 22ste begon ze met het verkopen van vintage kleding op Ebay en de rest is geschiedenis.

Ze is inmiddels de oprichter en CEO van kledingbedrijf Nasty Gal, een bedrijf met een omzet van meer dan 100 miljoen dollar en meer dan 350 mensen in dienst. Inmiddels is het bedrijf verkocht aan BOOHOO voor 20 miljoen dollar. Sophia Amuroso heeft een netwaarde van 5 miljoen.

In #GIRLBOSS vertelt Sophia Amoruso het verhaal van haar ongelooflijke succes. Ze laat zien hoe iedereen succesvol kan worden, als je op jezelf vertrouwt en je instinct volgt. Van een shoplifter naar een succesvolle webshop en een groot internationaal bedrijf.

3. Monica Geuze

Monica Geuze, die moet je uiteraard ook wel kennen. Monica Geuze is inmiddels hardstikke bekend met haar YouTube kanaal en meer dan 1 miljoen volgers is ze een van de bekendse vloggers van Nederland. Van fotoshoots tot dj-optredens, shopsessies en restaurantbezoekjes: Monica deelt elke dag van haar leven in haar vlogs. Ook brengt ze muziek uit. Haar eerste single “Laten Gaan” is meer dan 13 miljoen keer bekeken op YouTube. Monica brak door als de vaste DJ van rapper Ronnie Flex.

Verder heeft ze een eigen reality serie op Videoland, haar eigen tijdschrift en is ze presentatrice. In 2019 presenteerde ze een exclusief seizoen van Love Island op Videoland. Monica is in ieder geval lekker bezig! Ik ben benieuwd wat we nog meer van Monica gaan horen.

My Way is haar boek en is het het openhartige verhaal van vlogger Monica Geuze. Van fotoshoots tot dj-optredens, shopsessies en restaurantbezoekjes: Monica deelt bijna elke dag van haar leven op Youtube en Instagram. Ondanks het feit dat Monica een leven leidt waar veel meiden jaloers op zijn, wist zij een aantal jaren terug totaal niet wat ze wilde gaan doen. In dit boek vertelt Monica over haar weg naar succes, met alle hoogte- en dieptepunten, en geeft ze tips en nog meer inkijkjes in haar bijzondere leven. Ook een echte aanrader!

Laat je inspireren door deze dames, door deze vrouwelijke ondernemers en start your own ondernemende journey en wie weet schrijf jij ook wel je eigen boek.

Neem een cursus om jouw leidinggevende vaardigheden als onderneemster te versterken! De leadership inspiration die elke vrouw nodig heeft.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments