HomeMusicBENR gaat viraal met emotioneel nummer over Vaderdag

BENR gaat viraal met emotioneel nummer over Vaderdag

BENR heeft een diepe indruk gemaakt met hun nieuwe nummer ‘Het Geluid Van Stilte’. De heren maken voor de ochtendshow van 100% NL elke maand binnen 24 uur een Nederlandstalige cover van een bestaand nummer. Dit keer was de opdracht van de dj’s Giorgio Hokstam en Ingrid Jansen om een song te maken over Vaderdag. Nadat Robin vorig jaar zijn vader verloor, hebben dit soort (feest)dagen een andere betekenis voor hem gekregen. Op basis hiervan schreef hij samen met beste vriend Bart ‘Het Geluid Van Stilte’. Het lied raakte de luisteraars, want inmiddels is de cover meer dan 2 miljoen keer bekeken op diverse social media platforms. Dit was voor BENR de reden om het nummer tevens beschikbaar te maken op Spotify. ‘Het Geluid Van Stilte’ is nu overal te streamen.

Tijdens het live optreden van BENR bij 100%NL vorige week ontvingen de mannen talloze positieve reacties en verzoeken om het nummer officieel uit te brengen. De cover trok het veel aandacht op TikTok, waar het nummer inmiddels miljoenen keren is bekeken. Dankzij de overweldigende respons heeft 100%NL het nummer toegevoegd aan hun radio playlist, waar het tot en met Vaderdag te horen zal zijn.

Voor Robin is de timing van het ontstaan van dit nummer extra persoonlijk. Dit weekend is het precies één jaar geleden dat hij zijn vader verloor. Hij zegt over de release: “Het maken van dit nummer was pittig, omdat het zo persoonlijk is. Het is een laatste brief aan mijn vader en ik hoop dat hij dit hoort, waar hij dan ook is. Ik vond het heel mooi om dit samen met Bart te kunnen doen, het laat zien dat we er voor elkaar zijn in goede en in slechte tijden. Toevallig hebben we hier ook net ons nummer ‘Beter Met Zijn Tweeën’ over uitgebracht.”

BENR

Beste vrienden Bart Maessen (31) en Robin Zomer (31) vormen samen het duo BENR. Eerder werden zij door de Telegraaf omschreven als de nieuwe ‘Nick en Simon’ en door Humberto Tan als ‘twee speciale jongens’. De sympathieke en ongeremde jeugdvrienden maken Nederlandstalige popmuziek dat veelvuldig wordt bekroond als de Hit van 100 bij Radio 100%NL en een plek vindt in de Top 20. Hun hit ‘Beetje Gek’ stond zelfs drie weken op #1. Naast eigen muziek hertaalt BENR, in samenwerking met Qmusic, om de week een Engelse hit uit de Top 40 naar een volwaardig Nederlandse versie. SBS6 talkshow HLF8 gaf de mannen een vast muziek-item in het programma, waar ze op een ludieke manier het nieuws van de week samenvatten in een zelfgeschreven nummer. Momenteel hebben ze een vast item in de ochtendshow van 100%NL. De items verschijnen, naast de radio en tv, op de kanalen van BENR en gaan aan de lopende band viraal, waardoor ze door nationale- en internationale artiesten worden benaderd om samen te werken. Zo heeft The Script de twee uitgenodigd om op te treden bij hun ZiggoDome shows. Het succes van hun muziek resulteert erin dat Bart en Robin één van de grootste Nederlandstalige muziekkanalen op TikTok in handen hebben (400.000+ volgers). Getekend bij hetzelfde platenlabel dat samenwerkt met onder andere Snelle, Claude, Davina Michelle en Flemming (Cloud 9 Music), zijn Bart en Robin gedreven om hun droom waar te maken om het grootste duo van Nederland te worden.

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments