HomeMusicQUIQUE brengt zijn debuutalbum ‘El Colombolandés’ op 10 oktober naar Paradiso Amsterdam

QUIQUE brengt zijn debuutalbum ‘El Colombolandés’ op 10 oktober naar Paradiso Amsterdam

Op 31 mei presenteerde de Nederlands/Colombiaanse artiest QUIQUE vol trots zijn debuutalbum ‘El Colombolandés’. Op het album bezingt QUIQUE thema’s als liefde, feesten en uitgaan in traditionele Latin stijlen als Salsa, Cumbia, Merengue en Bachata, waarmee het album een ode is aan zijn Colombiaanse roots. Vandaag heeft de artiest weer groot nieuws. Op 10 oktober staat QUIQUE samen met zijn band voor het eerst met een eigen soloshow in de grote zaal van Paradiso Amsterdam.

QUIQUE’s live optredens zijn een groot feest, waarbij niemand stil kan staan. Zijn aanstekelijke energie, prachtige stem en fantastische band gooiden eerder al hoge ogen op onder andere Lowlands, Down The Rabbit Hole, Eurosonic/Noorderslag en Paaspop. Nu mag QUIQUE zich in Paradiso meten aan de grote der aarde, een hele eer voor de jonge artiest. “Paradiso is natuurlijk een van de mooiste poppodia die we hebben in Nederland.Ik vind het een eer om hier samen met mijn band te mogen spelen en kan niet wachten om er samen met jullie een groot feest van te maken!” aldus QUIQUE.

Bekijk de aankondiging hier en haal tickets voor QUIQUE in Paradiso via www.mojo.nl/quique

‘El Colombolandés’ live op festivals
Voor wie niet kan wachten om QUIQUE live in Paradiso te zien, hij staat deze zomer op diverse festivals samen met zijn band. QUIQUE is onder andere te zien tijdens het legendarische North Sea Jazz festival, Into The Great Wide Open en Appelpop. Houdt QUIQUE’s social mediakanalen in de gaten voor meer festivaldata en informatie over zijn show in Paradiso.

Over QUIQUE
De Amsterdamse Enrique Ebbink, beter bekend als QUIQUE, ontpopte zich al snel tot een opvallend talent. De afgelopen jaren heeft hij talloze podia in vuur en vlam gezet, miljoenen streams verzameld en fans geboeid met zijn originele nummers. Met een repertoire boordevol hits, een opvallend optreden op Lowlands en een uitverkochte tour in november bleek 2023 een triomfjaar voor QUIQUE.

In 2018 brak QUIQUE door bij het grote publiek toen hij de Fuego-talentenwedstrijd op FunX won met zijn nummer ‘Bici’. Releases die volgde zoals de EP Tú en de Top 40-hit ‘Camino’ versterkten zijn aanwezigheid, terwijl live optredens op gerenommeerde festivals als Woo Hah!, Down the Rabbit Hole en Fiesta Macumba zijn dynamische podiumpresentatie lieten zien. Met zijn uitverkochte ‘Noviembre’-tour en zijn optreden op festival Noorderslag begin 2024 leverde hij een onvergetelijk bandoptreden.

Als veelzijdige artiest navigeert QUIQUE naadloos tussen Latin en Pop, zowel op het podium als in de studio. Zijn evolutie door de jaren heen heeft geleid tot de ontwikkeling van een onderscheidend geluid en een melodieuze, tweetalige stroom in het Spaans en Nederlands, die elke poging om zijn tracks te beperken trotseert. Met een niet aflatende missie om zijn publiek uit het alledaagse te halen en waar mogelijk tot dans aan te zetten, voegt QUIQUE moeiteloos zelfs gewichtige thema’s toe aan zijn teksten, terwijl hij een aanstekelijke energie behoudt. Tel hier zijn optredens, die worden geprezen om zijn uitbundige vakmanschap en zijn torenhoge muzikale ambities bij op en het is duidelijk dat QUIQUE klaar is om de wereld te veroveren met zijn muziek

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments