HomeMusicBENR verzamelt ruim 17.000 pre-saves met nieuwe single 'Boeie'

BENR verzamelt ruim 17.000 pre-saves met nieuwe single ‘Boeie’

Vandaag  (gisteren dus eigenlijk) brengt BENR hun nieuwe single ‘Boeie’ uit. De heren, waarvan de Telegraaf schreef dat ze momenteel hun doorbraak hebben, maakten een vrolijk nummer waarin je alles even kunt laten gaan. Onlangs riep het duo hun fans op het nummer al te pre-saven op Spotify, zodat zij een reminder krijgen als het liedje uit is. Hierop kreeg BENR ruim 17.000(!) aanmeldingen binnen. ‘Boeie’ komt uit via Cloud 9 Music en is vanaf vandaag overal te beluisteren.

BENR zong het nummer voor het eerst live bij Muziekfeest op het Plein, een evenement dat jaarlijks door een miljoen mensen wordt bekeken. Vanavond om 19:15 uur is hun energieke optreden op het bruisende plein te zien op het YouTube-kanaal van het Muziekfeest op het Plein. Dit optreden gaf net zo’n plezier als het maken van het nummer, BENR zegt hierover: “De lol die we hadden tijdens het ontstaan van het liedje kan je terughoren. Als je goed luistert hoor je ons zelfs op de achtergrond lachen. We hebben het er expres ingelaten! We hebben alle regels overboord gegooid en elk idee wat in ons opkwam er gewoon ingestopt. Boeie!”

‘Boeie’ volgt op de prachtige song ‘Zo Lang Het Nog Kan‘, geschreven door Robin vlak voor zijn vader overleed aan de gevolgen van kanker. Met dit prachtige eerbetoon haalden de jongens duizenden euro’s op voor KWF Kankerbestrijding. Ze organiseerden een livestream waar ze een akoestisch optreden speelden en persoonlijke items weggaven aan donateurs.

BENR

Vanaf 2017 maken beste vrienden Bart Maessen en Robin Zomer als duo muziek onder de naam BENR. Hun eigen muziek heeft bewezen aan te sluiten bij de luisteraars. De singles ‘Hier Voor Mezelf’ en ‘Hart van Steen’ waren Hit van 100 op radio 100%NL en hebben weken in de Top 20 gestaan. De single ‘Beetje Gek’ stond zelfs twee weken op nummer 1. Eind 2022 heeft het duo het kerstnummer ‘Zet Het Op Je Lijstje’ uitgebracht die gebruikt werd in de grote kerstcampagne van bol.com. Naast eigen muziek hertaalde BENR, in samenwerking met Qmusic, om de week een Engelstalig nummer uit de Top 40 naar een volwaardige Nederlandse track. Het item verscheen op de kanalen van BENR en ging aan de lopende band viral, wat maakt dat de video’s tientallen miljoenen keren bekeken zijn. Het duo heeft daardoor het grootste Nederlandstalige muziek account op TikTok. Door het grote online bereik van BENR hebben de jongens verschillende internationale samenwerkingen, onder andere met Benson Boone, GAYLE en Alec Benjamin. Naast deze covers maakte BENR om de week een nummer over de actualiteiten bij het tv-programma HLF8. BENR heeft 2022 afgesloten met een grote, uitverkochte clubtour in november en december en in 2023 brachten ze hun EP ‘Bart & Robin’ uit, waarvan de single ‘Beetje Gek’ een nummer 1-notering kreeg,

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments