HomeMusicThe Opposites kondigen hun eerste clubtour in 10 jaar aan!

The Opposites kondigen hun eerste clubtour in 10 jaar aan!

Big2 & Willem, beter bekend als The Opposites, kondigen vandaag een nieuwe live tour aan langs popzalen in Nederland en België. In 2022 waren The Opposites voor het eerst sinds 2014 weer live te zien met eigen shows in de iconische Gashouder in Amsterdam. Daarnaast waren ze als headliners te zien op toonaangevende festivals Lowlands, Pukkelpop (B) en Paaspop.

Mede door het succes van deze shows en het winnen van de ‘Edison Pop Oeuvre’ prijs besloten de heren in 2023 opnieuw festivals als Zwarte Cross, Dauwpop, Wish Outdoor, Solar Weekend, Bevrijdingsfestivals en Rock Werchter (B) te headlinen.

Als laatste fase van deze huidige run live shows, sluiten The Opposites dit jaar af met een clubtour. Dit is de eerste keer in 10 jaar dat de legendarische rapformatie weer live in de Nederlandse en Belgische popzalen te zien is.

“We genieten enorm van het succes van de shows die we tot nu toe gespeeld hebben op een selectie mooie festivals in Nederland en België. Het enthousiasme waarmee onze muziek nog steeds wordt ontvangen door zowel fans van het eerste uur, als nieuwe generaties die ons nog nooit live gezien hebben, is overweldigend. Reden te meer voor ons om dit jaar af te sluiten op plekken waar we lang niet gespeeld hebben: de popzalen. We zijn pas net begonnen ;-)”, aldus Twan en Willem .

Tourdata
13-12 TivoliVredenburg, Utrecht
15-12 Doornroosje, Nijmegen
16-12 De Roma, Antwerpen (B)
17-12 Patronaat, Haarlem
19-12 Paard, Den Haag
20-12 Ancienne Belgique, Brussel (B)
21-12 De Effenaar, Eindhoven
27-12 De Oosterpoort, Groningen
29-12 Annabel, Rotterdam
31-12 TBA

Bekijk hier de tour trailer. Tickets voor de tour gaan vrijdag 25 augustus om 10.00 uur in de verkoop via https://theopposites.nl en via de websites van de zalen.

Meer over The Opposites.
The Opposites is een rappersduo bestaande uit Big2 en Willem. Er is veel gebeurd sinds ze in 2005 doorbraken met de hits als ‘Fok Jou’ en ‘Slaap’ van het album ‘De Fik Er In’. Het duo groeide uit tot de één van de grootste Nederlandstalige hiphop acts ooit.

Twan & Willem scoorden hit na hit met singles als ‘Dom, Lomp & Famous’, ‘Broodje Bakpao’, ‘Licht Uit’, ‘Slapeloze Nachten’, ‘Hey DJ’, ‘Sukkel Voor De Liefde’ en ‘Thunder’. Daarnaast werden tracks als ‘Me Nikes’, ‘Geen Klasse, Geen Stijl’, ‘Sjonnie & Anita’ en ‘Op Een Level’ regelrechte live anthems in clubs en op festivals.

Op live gebied hebben de heren zich ontwikkeld tot één van de meest energieke en toonaangevende acts in Nederland en België. Album tours verkochten standaard uit en ze zijn al meer dan 15 jaar lang festival favoriet, met headlining spots op festivals als Solar, Pukkelpop (BE), Mysteryland, Tomorrowland (BE), Pinkpop, Zwarte Cross en Rock Werchter (BE).

We kunnen met recht stellen dat The Opposites voor een groot deel mede verantwoordelijk zijn, voor de ontwikkeling van het niche genre ‘NL Hiphop’ tot het hedendaagse mainstream succes wat het nu is. Hiervoor zijn ze in hun carrière ook onderscheiden met awards als de ‘Zilveren Harp’, ‘Popprijs’ en meerdere ‘TMF-, 3FM- en Urban Awards’. In 2021 namen de heren nog de ‘Edison Pop Oeuvre’ prijs in ontvangst. Het duo werd volgens de jury “legendarisch door hun vele grote hits en dikke clubtracks” en hun oeuvre staat “binnen de Nederlandse popgeschiedenis op bijzondere hoogte”.

Het winnen van de ‘Edison Pop Oeuvre’ prijs waren voor het duo het duwtje in de rug om weer opnieuw te spelen voor eigen publiek. In mei 2022 stonden de heren live in de Gashouder in Amsterdam. Dit waren de eerste headline concerten op Nederlandse bodem voor Big2 en Willem sinds 2013, de drie shows waren binnen enkele minuten uitverkocht. Exclusieve headline shows op Pukkelpop (B) en Lowlands datzelfde jaar volgden. The Opposites zijn daarmee de eerste Nederlanstalige hiphop act in de geschiedenis van Lowlands, die als headliner het festival mocht afsluiten.

Afgelopen zomer stond in het teken van meer headline shows op festivals als Rock Werchter (B), Zwarte Cross, Paaspop, Bevrijdingspop, Dauwpop, Solar en Lokerse Feesten (B). In het najaar van 2023 spelen The Opposites nog 1 keer op plekken waar ze tot nog toe sinds hun ‘pauze’ nog niet live te zien zijn geweest; de Nederlandse én Belgische popzalen.

Foto’s: Milan van Dril

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments