HomeMusicBENR zegt sorry. Lees gauw verder.

BENR zegt sorry. Lees gauw verder.

Afgelopen week bracht BENR 1 minuut van je tijd voor hun nieuwe single. De beste vrienden, die momenteel de halve finale en de finale van de muziekcompetitie de Grote Prijs van Nederland presenteren, trokken vorig jaar met hun uitverkochte ‘Bromantiek tour’ door Nederland. Daar lieten ze de single al horen, wat leidde tot hele enthousiaste reacties. ‘1 Minuut’ komt uit via Cloud 9 Recordings en is vanaf vandaag overal te streamen.

Bart en Robin schreven het nummer, dat gaat over sorry zeggen tegen je ex, tijdens een schrijverskamp. Voor Robin komt het nummer zo dicht mogelijk bij de realiteit omdat een deel ervan is gesproken: “als je je excuses in het echt maakt doe je dit niet door te zingen, maar door zo oprecht mogelijk te zijn. Het voelde daarom goed om het nu gedeeltelijk ook in te spreken”. Bart vult aan: “De single heeft een snel tempo, waardoor je letterlijk de wanhoop en tijdsdruk van één minuut voelt, waarin je zoveel mogelijk probeert te zeggen om je relatie te redden.”

Bart en Robin kennen elkaar sinds de brugklas en bouwen al 18 jaar aan hun muzikale droom. Een deel hiervan kwam uit toen ze afgelopen jaar als finale van hun uitverkochte tour op mochten treden voor 2000 man in de Ronda van Tivoli, in hun thuisstad Utrecht. Het duo heeft de afgelopen tijd flinke stappen gezet in hun carrière, alles wordt groter en professioneler, maar verliest de kern waar BENR voor staat niet. Het blijft gaan om de vriendschap.

 BENR
Beste vrienden Bart Maessen (30) en Robin Zomer (31) vormen samen het duo BENR. Onlangs werden zij door de Telegraaf omschreven als de nieuwe ‘Nick en Simon’ en door Humberto Tan als ‘twee speciale jongens’. De sympathieke en ongeremde jeugdvrienden maken Nederlandstalige popmuziek dat veelvuldig wordt bekroond als de Hit van 100 bij Radio 100%NL en een plek vindt in de Top 20. Hun hit ‘Beetje Gek’ stond zelfs drie weken op #1. Naast eigen muziek hertaalt BENR, in samenwerking met Qmusic, om de week een Engelse hit uit de Top 40 naar een volwaardig Nederlandse versie. SBS6 talkshow HLF8 gaf de mannen een vast muziek-item in het programma, waar ze op een ludieke manier het nieuws van de week samenvatten in een zelfgeschreven nummer. De items verschijnen, naast de radio en tv, op de kanalen van BENR en gaan aan de lopende band viraal, waardoor ze door nationale- en internationale artiesten worden benaderd om samen te werken. Zo heeft The Script de twee uitgenodigd om op te treden bij hun ZiggoDome shows. Het succes van hun muziek resulteert erin dat Bart en Robin het grootste Nederlandstalige muziekkanaal van TikTok in handen hebben (400.000+ volgers). Getekend bij hetzelfde platenlabel dat samenwerkt met onder andere Snelle, Claude, Davina Michelle en Flemming (Cloud 9 Music), zijn Bart en Robin gedreven om hun droom waar te maken om het grootste duo van Nederland te worden.-

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments