HomeArt & DesignGrafisch ontwerper die wat wilt bijverdienen? Dat kan!

Grafisch ontwerper die wat wilt bijverdienen? Dat kan!

Grafisch ontwerper die graag wilt bijverdienen? Dan zit je hier goed. Er zijn veel sites op het internet waar je jouw talent kan laten zien en een extraatje kan bijverdienen. Op sommige sites kan je zelfs een fulltime inkomsten eruithalen, mits je natuurlijk goed bent in graphic design en er veel tijd en energie insteekt.

Hier 3 websites voor een extraatje als freelance grafisch ontwerper:

1.Upwork

Op nummer 1 staat Upwork. Upwork is perfect voor grafische ontwerpers. Anno 2019 is Upwork het grootste online freelance platform ter wereld, met meer dan 12 miljoen geregistreerde freelancers en meer dan 5 miljoen geregistreerde klanten in meer dan 180 verschillende landen. Het bedrijf is in 2015 opgericht onder de naam Elance-oDesk (een samenvoeging van de bedrijven Elance en oDesk), maar is later dat jaar verder gegaan onder de naam Upwork. Het platform biedt jaarlijks meer dan 3 miljoen betaalde opdrachten, die door de geregistreerde freelancers worden uitgevoerd.

Iedereen kan zich in feite als freelancer aanmelden bij Upwork. Je creëert een profiel en vult deze zo volledig mogelijk in met je ervaringen, educatie, etc. Vervolgens oordeelt een medewerker van Upwork of je aan de eisen voldoet en wordt toegelaten. Upwork is in de loop der jaren wel wat strenger geworden met hun toelatingseisen, omdat ze natuurlijk heel veel aanmeldingen krijgen. Wanneer je bent toegelaten, kun je reageren op opdrachten die door klanten zijn geplaatst, en kunnen potentiële klanten je profiel bezoeken en contact met je opnemen.

Mogelijke verdiensten verschillen per opdracht, maar over het algemeen zijn de mogelijkheden tot onderhandeling groot. Je spreekt de details van de opdracht verder met de klant af, waarna je kunt beginnen. Freelancers kunnen hun skills ook uitbreiden door middel van gratis tests om zo aan klanten van upwork te laten zien dat ze over een bepaalde kennisniveau beschikken. Klanten houden in de meeste gevallen rekening met al deze gegevens, voordat ze een freelancer aannemen voor een opdracht. Dus je kan je profiel beter maken doormiddel van deze tests. Uiteraard heeft Upwork ook werk voor andere freelancers zoals schrijvers, sales & marketing jobs, vertalingswerk, photoshop editing etc.

2. Fiverr

Fiverr is een online marktplaats waar je diensten kunt aanbieden voor een bedrag vanaf 5 dollar, vandaar de naam Fiverr. Het bedrijf is ontstaan in 2010 in Tel Aviv en erg populair sindsdien. De klusjes die je kunt doen op Fiverr heten gigs. Jij kunt dus jouw graphic design skills aanbieden door middel van gigs. Zo kun je bijvoorbeeld logo’s maken en deze gig dan aanbieden. Meestal betaal je wel meer dan 5 euro uiteraard, want een logo maken is niet niets en kost veel tijd.

In het begin kan het erg moeilijk zijn om geld te gaan verdienen op Fiverr door de grote concurrentie. Fiverr kent namelijk een paar miljoen mensen die diensten verkopen. Het geheim van veel verdienen op Fiverr is om creatief te zijn. Probeer dus uniek te zijn en goede reviews te krijgen. Als je erg veel goede reviews hebt, zullen mensen eerder vertrouwen in je hebben en zal je dus meer klanten gaan krijgen. Je wordt niet snel rijk met Fiverr, het is belangrijk om geduld te hebben. Het kan een goede bijverdienste zijn. Ook Fiverr heeft vele andere diensten die je kan aanbieden naast werk als grafisch ontwerper. Hierbij moet je denken aan skills als photoshop editing, writing jobs, translation jobs, technical jobs etc. You name it and you can offer it or buy it of course.

3. Freelancer.com

Freelancer.com is een marktplaatswebsite voor freelancers en is opgericht in 2009. Hier komen werkgevers en freelancers samen. Het is een erg uitgebreide website die naast veel werk voor graphic designers ook vele andere categorieën heeft. Ze hebben meer dan 25 miljoen geregistreerde gebruikers en 12 miljoen voltooide projecten. Een erg grote en populaire freelance site. Het proberen waard!

Wil jij dus graag een extraatje bijverdienen als grafisch ontwerper? Of wil jij zelfs een fulltime inkomsten verdienen op deze sites? Neem dan eens een kijkje op deze websites hierboven.

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments