HomeMusicClaude kondigt met nieuwe single 'Parler Français' de komst van gelijknamig debuutalbum...

Claude kondigt met nieuwe single ‘Parler Français’ de komst van gelijknamig debuutalbum én tour aan

Na een uitverkochte clubtour en een prachtige rol als Ambassadeur van de Vrijheid is het tijd voor nieuwe muziek van Claude. Vandaag brengt hij zijn single ‘Parler Français’ uit en daarmee heeft de zanger nog meer goed nieuws, met de song kondigt hij namelijk de komst van zijn gelijknamige debuutalbum én tour aan. Het album zal in het najaar uitkomen en tickets voor de tour gaan op 24 mei in de verkoop. Nu kan je alvast goed in de stemming komen, want de single ‘Parler Français’ is overal te streamen. Het nummer komt uit via Cloud 9 Music.

Claude begon het jaar met zijn single ‘Écoutez-Moi’, die inmiddels 10 miljoen keer is gestreamd. Daarnaast deed hij optredens tijdens ‘De Vrienden van Amstel LIVE’, zijn eerste eigen uitverkochte clubtour en was hij Ambassadeur van de Vrijheid. Claude is inmiddels aangekondigd als deelnemer aan ‘Beste Zangers’ en staat deze zomer op verschillende grote festivals, dus dit jaar kan nu al niet meer stuk voor de sympathieke zanger.

Naast zijn drukke agenda vol optredens zat Claude ook in de studio en maakte hij samen met Joren van der Voort en Arno Krabman zijn single ‘Parler Français’. Hierover vertelt hij: ‘Het was superleuk om dit liedje te schrijven in de studio. Ik kon spelen de Nederlandse en Franse taal en mixte dat in een metafoor voor het niet willen horen dat je relatie gaat eindigen. Als je het liedje voor de eerste keer hoort denk je misschien: wat een gezellig nummer! Maar als je langer luistert hoor je de onderliggende betekenis. Ik ben superblij dat ik met dit liedje een voorproefje van mijn album en tour kan geven’.

Claude

De jonge en energieke Claude brak door in 2022 met zijn pakkende debuutsingle ‘Ladada (Mon Dernier Mot)’. De single behaalde met 51 miljoen streams de Platina Status en claimde de #1 positie in de Top 40 en Spotify’s Top 50, daarnaast is de single de #4 meest gestreamde song van 2023 op Spotify. Dit grote succes zorgde ervoor dat Claude werd genomineerd voor een Top 40 Award in de categorie ‘Beste Nieuwkomer (nationaal)’ en voor een Edison in de categorie ‘Nieuwkomer’. Hij won de 3FM Award voor ‘Beste Nieuwkomer’ en werd 3FM Talent. Het succes van de artiest beweegt zich ook naar internationale niveaus, want de Engels-Franse versie van ‘Ladada’ steeg in de hitlijsten in meer dan vijftien landen. Hierop volgde zijn Platina song ‘Layla’, die ook internationaal werd uitgebracht. De droomsamenwerking ‘Vas-Y (Ga Maar)’ met zijn grote helden Suzan en Freek stond wederom hoog in de hitlijsten. Dit prachtige lied zong Claude ook viermaal in een uitverkochte Ziggo Dome tijdens de concerten van het duo. Deze zomer staat de zanger met voltallige band op vele grote festivals en op dit moment is hij vaak in de studio te vinden om aan nieuwe muziek te werken. Claude is klaar voor de volgende grote stappen in 2024!

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments