HomeMusicDiverse Molukse muzikanten slaan handen ineen en brengen samen muzikaal ‘Project Masohi’...

Diverse Molukse muzikanten slaan handen ineen en brengen samen muzikaal ‘Project Masohi’ uit

 

De EP bestaand uit 7 tracks waaronder de eerste release ‘Kalau Bisa’ staat voor de saamhorigheid binnen de Molukse gemeenschap. 

Diverse Molukse muzikanten hebben maandenlang gewerkt aan een gezamenlijk project genaamd ‘Masohi’, waarvan vandaag de eerste single genaamd ‘Kalau Bisa’ van RUA ft. Dominique wordt uitgebracht.  Masohi staat voor zorgen voor elkaar. Dit begrip is bepalend voor de sterke saamhorigheid en het belang van de onderlinge banden binnen de Molukse gemeenschap. De volledige EP die in mei uitkomt bestaat uit 7 tracks van diverse artiesten. Naast RUA en Dominique staan onder andere artiesten als Joenoes Polnaija bekend van ‘Jangan Mundur’, de speelfilm ‘De Oost’ en zijn recentelijk uitgebrachte documentaire ‘Kleinkinderen Van De Oost’ en JAEL bekend van Boiler Room op de EP.
‘Kalau Bisa’  is nu uit en te streamen via alle portalen 

Dominique zegt het volgende over de samenwerking: “We hadden zo veel fun met het maken van de track. Het voelde als muziek maken met je familie. Voor het eerst zingen in het Maleis was super speciaal en ook best wel emotioneel voor mij. Tuale heeft me geholpen met het schrijven en de uitspraak. Het samen muziek maken en de hele writerscamp is een herinnering die ik voor altijd zal koesteren”

Bekijk ook de video van ‘Kalau Bisa’ hier

Masohi is een muzikaal project van de oprichters Kevin Egbers, Jozef Matitahatiwen, Chavez van den Born en Channing Lawalata met als doel andere ongehoorde Molukse creatievelingen te motiveren hun talenten te uiten en 100% te gaan voor datgene waar ze blij van worden. Een project dat staat voor respect, saamhorigheid, liefde, creativiteit en vooral: zorgen voor elkaar in welke vorm dan ook

“In elke Molukse familie is er een muzikaal talent dat erop wacht om ontdekt te worden. Via MASOHI willen we hen inspireren om hun talenten te laten zien en zich te laten horen door de wereld.”

Over Masohi
Masohi is een muzikaal project waarmee de bedenkers Kevin Egbers en Jozef Matitahatiwen en Chavez van den Born van het online collectief Sosodality anderen muzikanten willen motiveren hun talent te uiten en 100% te gaan voor dat wat hen laat lachen. Een project dat staat voor respect, saamhorigheid, liefde, creativiteit en het belangrijkste: Voor elkaar zorgen in welke vorm dan ook.

Masohi is ontstaan vanuit een ander muzikaal project waar Kevin en JOOZ eerder samen aan werkten, via dit project kwamen ze in contact met Sosodality. Ze hadden een gedeelde interesse; ongehoord muzikaal talent een platform geven. In mei 2021 organiseerde ze een songwriters camp, specifiek voor Molukse talenten. Het doel van dit kamp was het realiseren van EP van 4-6 tracks waarin de muzikanten hun verbintenis konden vertalen en uiten in verschillende muzikale disciplines. Zo ontstond Masohi, een positief muzikaal project, waarvan de EP met 7 tracks in mei 2023 uitkomt.

Over RUA
Met hun debuutsingle ‘Pipinalo Mae’ verzamelde het duo RUA, bestaande uit TUTU & Rapha, binnen enkele maanden meer dan 150.000 streams. De neven die zingen in het Moluks-Maleisisch en de inheemse taal van de Molukken en trekken met hun muziek de aandacht van de Molukse gemeenschap in Nederland en op de Molukse eilanden. Naast de Molukse gemeenschap spreekt de muziek ook de mensen die de teksten niet verstaan aan. Dit komt mede door de aanstekelijke R&B sound, waardoor de nummers van het duo urenlang in je hoofd blijven rondspoken.

Over Dominique
Dominique is een 25-jarige singer-songwriter uit Amsterdam, Nederland. Ze is een zelfstandige artiest die naast haar muziek ook haar eigen muziekvideo’s en kunstwerken maakt. Maar haar grootste wapen is haar sensuele, dromerige stem, waarmee ze je meeneemt in haar wereld. Dominique verkent en experimenteert graag buiten de traditionele kaders van r&b/soul. “Zolang het voor mij goed voelt”. Dominique houdt van het hele creatieve proces, wat ertoe leidt dat haar kunst eerlijk en gevoelig is. De opkomende zangeres bracht in december 2022 haar debuut-EP uit met de titel ‘Can’t Meet You Where You Are’.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments