HomeMusicDJ worden? Lees dan gauw verder en follow your dream

DJ worden? Lees dan gauw verder en follow your dream

Muziek is voor vele een passie die voor inspiratie zorgt. Muziek heeft de kracht om ons verschillende emoties te laten voelen. Het kan onze dagelijkse zorgen wegnemen en ons naar een andere dimensie wijzen. Wil jij een DJ worden? Lees dan gauw verder en follow your dream.

De eerste en belangrijkste stap is dat je actief naar muziek moet luisteren. Luister naar sets, mixes en liedjes van andere DJ’s op Soundcloud, YouTube of Mixcloud. Ga naar clubs en luister naar de DJ. Creëer een gevoel voor de muziek. Dit helpt met het samenstellen van je eigen set.

Kies je favoriete muziekstijl. Ben jij meer geïnteresseerd in housemuziek, elektro, trap, techno of misschien pop? Het weten van welke muziek jij leuk vindt zal je helpen bij het zoeken naar liedjes. Zo kun je ook meer je eigen stijl creëren.

Vervolgens heb je software nodig en een dj-uitrusting nodig. Ableton, Traktor en Serate Dj zijn populaire software keuzes. Naast een software heb je natuurlijk uitrusting om te mixen nodig. Het is het handigst om te beginnen met een basismodel. Bijvoorbeeld de Pioneer DJM-850 mixer of de Denon DN-X1600 zijn goede modellen om mee te beginnen.

Na het aankopen van de software en uitrusting kun je beginnen met verkennen. Je kunt enorm veel leren door dingen uit te proberen. kijk ook naar filmpjes op Youtube. Je kunt er ook voor kiezen om wat DJ lessen te nemen. Je leert dan mixen, beatmatchen of het produceren van eigen liedjes. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje hier. Het kan allemaal online: welcome to the digital world.

Zodra je je comfortabel voelt met je software en je dj-uitrusting is het tijd om je eigen mix samen te stellen. Gebruik je software programma om je mix op te nemen en deel deze op Facebook, Soundcloud or Mixcloud. Deze mix kun je ook promoten bij clubs of radiostations.

Het allerbegin is natuurlijk het moeilijkst, het beginnen met dj-en, want daar is waar je het allemaal voor doet. Het makkelijkst is om te beginnen op een houseparty of een verjaardagsfeest.

Wat dan natuurlijk belangrijk is geduld en consistentie. Hou vol, blijf oefenen en blijf promoten. You never know wie jou ontdekt. Soms kan het even duren. Even? Misschien wel een hele lange tijd. But we don’t give up he?

DJ worden? Het hoeft niet moeilijk te zijn. Begin vandaag nog and follow your dream.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments